1 764 1

Маратонки от рециклирани океански пластмаси

Ангел Харизанов

Една от топ компаниите в света на спорта и ежедневието ни - Adidas, ще произвежда маратонки от боклуците на световните океани. Най-големите водни басейни се превръщат в бунището на света и то с много бързи темпове. Всичката пластмаса, която ги достига, не може да се разгради със стотици и хиляди години и тя застрашава флората и фауната.

Германците смятат да действат много бързо и още следващия месец ще бъдат представени рециклираните им продукти. За премиерата те са създали и Т-шърти за големите футболни отбори, които те спонсорират - Байерн Мюнхен и Реал Мадрид. 

Моделът ще бъде кръстен UltraBoost Uncaged Parley, като 95 % от горната им част ще бъде създадена от океанска пластмаса, а другите 5 % ще са от рециклиран полиестер. 

Събирането на отпадъците е координирано със организацията Parley, като основната част от тях идват от бреговете на Малдивите, разположени в средата на Индийския Океан. Съвместната им работа стартира преди година, като за отбелязването ѝ бяха създадени маратонки в ограничената серия от 50 броя, за да се покажат реалните им възможности. С това производство от компанията ще рециклират над 11 милиона пластмасови бутилки.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 06:39  05.11.16
    Просто реклама

Напиши коментар:


Публикувай