2 704 2

Lenovo: Не е вярно, че спираме смартфоните

Георги Касабов

Сведенията от китайски медии, че Lenovo смята да преустанови производството на смартфони, са подвеждащи. За момента от централата на компанията няма и никакви официално заявени намерения за ребрандирането на тази част от бизнеса ѝ с марката Moto, опровергават от Lenovo Bulgaria.

Реакцията на българското представителство на китайския производител на електроника идва в резултат от информацията на Gizmo China и други популярни технологични сайтове, че Lenovo смята да се откаже от производството на смартфони под собствената си марка, а бъдещите модели ще се продават под бранда Moto, чиято популярност се оценява като по-голяма.

"Във връзка с публикуваната подвеждаща информация относно производството на смартфони Lenovo, бихме искали да заявим, че компанията не само няма никакво намерение да преустановява производството на смартфони, но е по-целеустремена от всякога относно развитието си в този сегмент", гласи разпространено до медиите изявление на Владислав Иванов, лидер на бизнеса със смартфони за Lenovo в Югоизточна Европа.

"Бихме искали да отбележим, че Lenovo e единствената компания, която представи истински иновационна технология в индустрията през изминалата година със своя революционен модел Moto Z, който получи и приза „Най-иновативното устройство на 2016 година” от издание като Mobile Choice UK. В глобален мащаб Moto Z вече регистрира над 1 млн. продадени устройства, което доказва, че потребителите са жадни за истински новости в бранша. През 2017 година ще продължим развитието на модулната платформа и ще предоставим неочаквани функционалности. Ето защо не само, че нямаме никакво намерение да спираме, а смятаме да продължим възходящото развитие в смартфон индустрията. Относно българския пазар, съм изключително щастлив да отбележа, че най-новите модели пристигат изключително бързо и това е обусловено и от факта, че Lenovo е един от лидерите и предпочитан бранд при смартфоните", заявява Владислав Иванов.

 Още по темата

 • Сбогом на смартфоните Lenovo?

  Сбогом на смартфоните Lenovo?

  Китайският производител на електроника Lenovo смята да се откаже от производството на смартфони под собствената си марка. Бъдещите модели на ...
  4.11.2016
  35 249
  14

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Караиванов
  Отговор
  1 14:47  08.11.16
  Ей, пълни смешници са тези от леново българия. То хората по цял свят писаха, че няма да има вече телефони с марка Леново, но нашите - не, ще има. Това е докато си продадат залежалата стока. Ясно е, че телефони Леново вече няма да има. Те ще се казват Мото, както пише в предишната статия, в която се цитират директно китайците.
 • Трол
  Отговор
  2 21:23  08.11.16
  А сега да видим Деса-Стоян какво ще каже!

Напиши коментар:


Публикувай