1 317 1

В САЩ успешно тестваха мозъчни стимулации

На тях ще се подлагат кадрите от военновъздушните сили

Иво Стойнев

Американските военни учени използваха мозъчни стимулации за да подобрят уменията на кадрите си. Това бе част от изследване свързано с подобряването на работата на хората, които се занимават с управление на военни дронове и въздушни екипи - една от най-важните и отговорни длъжности в американските военновъздушни сили.

Успешните тестове означават, че при спешни ситуации, хората, които се занимават с тежките дейности ще бъдат "окабелявани" и електрически пулсации ще подпомагат мозъка им, което ще подобри тяхната ефективност в ситуации под напрежение.

Наборът за мозъчни стимулации се състои от пет електрода, които изпращат слаби електрически "потоци" през черепа към специфични части от мозъчната кора. Предишни изследвания са доказали, че подпомагането на невроните в мозъка могат да доведат до покачване на познавателната способност на човек. 

Технологията изглежда доста по-безопасна от предишната такава, която се използваше в армията на САЩ - предписването на силни лекарства като Модафинил и Риталин, които да подпомагат работата.

Но докато мозъчната стимулация няма странични ефекти, учените не са достигнали до резултати относно дългосрочните такива. Не е ясно до какви увреждания на мозъка след време могат да доведат подобни стимулации. Също така се поставя под съмнение свободата на работещите във военновъздушните сили на САЩ, тъй като те може да нямат право на избор дали да се подлагат на такива стимулации. 

Други се притесняват за по-широките последици от науката за общата работна сила, поради напредването на нерегулирана технология.

Учените от военната база в Охайо заявиха в доклад: "Различни операции от военновъздушните сили изискват мониторинг от човешко око. Това означава, че работниците вършат по няколко задачи едновременно, което напряга изключително много мозъка и те могат да "изключат" по някое време, което може да доведе до катастрофални последици."

"След серия от експерименти във въздушната база открихме, че мозъчните стимулации могат да помогнат на човек да извършва няколко задачи по-ефективно и безопасно. Доказахме, че слабите електрически "потоци", които се изпращат до мозъка намаляват риска от намаление на вниманието на работниците".

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ХаХо
    Отговор
    1 17:45  08.11.16
    Процеса за създаване на зомбита - СТАРТИРАН! Очаквайте продължение и се гответе за Апокалипсиса!

Напиши коментар:


Публикувай