Last news in Fakti

11 Ноември, 2016 17:01 6 420 1

На Международната космическа станция ще има изкуствена гравитация

  • международната космическа станция-
  • гравитация-
  • центрофуга
На Международната космическа станция ще има изкуствена гравитация - 1

Руският Институт за медико-биологични проблеми (ИМБП) разработва центрофуга, която ще може да генерира изкуствена гравитация в условията на безтегловност на Международната космическа станция. Системата ще бъде монтирана в надуваем отсек, над който работят специалистите на Ракетнокосмическата корпорация "Енергия", съобщава РИА Новости.

За новата руска технология все още не се знае почти нищо. Известно е единствено, че разработката е аналог на американската BEAM (Bigelow Expandable Activity Module), която вече е скачена с МКС и преминава орбитални изпитания.

Надуваемите сегменти за станции в открития Космос се смятат за едно от най-ефективните и евтини решения за разширяване на жилищното и работно пространство в космическите станции. Центрофугите за създаване на изкуствена гравитация отдавна са популярен реквизит в научнофантастичните филми, но никога не са били изпробвани на практика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кривото

    1 0 Отговор
    За изкуствена гравитация трябват голям магнит, по-малко тяло, което да се върти около него и собствената си орбита. Така ще се симулира движението на Земята около Слънцето и нещата ще се получат. За целта трябва около космическите кораби или в самите тях да се създадат подобни приспособления, които да пресъздадат подобна среда.