17 Ноември, 2016 13:53 28 816 16

14 000 лв. за аудиосистема в колата

  • bang & olufsen-
  • audi
14 000 лв. за аудиосистема в колата - 1
Меломаните или пък мегаломаните биха оценили по достойнство една от най-скъпите, фабрично вграждани, аудио системи за автомобили. За останалите е просто разхищение на излишни пари, но се оказва, че първите, почитателите на възможно най-качественият саунд в автомобила, съвсем не са малко.14 000 лв. за аудиосистема в колата
Става дума за аудиосистемата на небезизвестните Bang & Olufsen, която се вгражда в топ моделите на Audi и се предлага за сумата от 7 315 евро, което е приблизително 14 000 лв. За тези пари получавате свръхкачествена уредба, разполагаща с 19 високоговорителя, мощността на които е 1 200 вата.14 000 лв. за аудиосистема в колата

Дали си заслужава? Отговорът определено е ДА, стига обаче да разполагате с нужната сума, с която, между другото, у нас може да се купи доста прилична кола "втора ръка", при това с нелоша фабрична аудиосистема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пепи

    0 2 Отговор
    И какво и е свръхкачественото ???
  • 2 onlyhonda

    3 3 Отговор
    трябва да си музикант за да оцениш такова нещо. и отговора е НЕ не си заслужава. при положение, че 90% , че и повече от хората са музикални инвалиди и не са хващали инструмент музикален през живота си. ако пък на такава система и сложиш и диск с MP3 голям смях става. чувасе едно пукане и пращене. по радиото също пускат мп3 формати и файлове от памети със съмнителни качества. в къщи си слушам радио на малката уредбичка защото там не се чуват тези дефекти от орязаните формати. разхищение си е това. казах

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    3 13 Отговор
    САМО ЗА...460лв си купих усилвател 2000вата,като с подмяна на тонколоните за средни честоти /две колони по 160лв/ и 2 за високите /още 100лв/ слагам в джоба на банските си въпросната уредба!А мощността на баса не че отваря задния капак на БМВ-то...той НАПРАВО ИЗХВЪРЛЯ ПАРКИРАЛИТЕ КОЛИ ПО УЛИЦАТА НА ТРОТОАРИТЕ!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "onlyhonda":

    Напълно подкрепям - за да оцениш реално такова аудио трябва да слушаш само оригинални дискове и да имаш ухо за тези неща. Но обикновено те се купуват за да се демонстрира по-висок стандарт или просто защото вървят като стандартно оборудване на по-скъпите автомобили. Аз съм с Марк Левинсън и казано честно не мога да направя разлика с тази на предишната кола, която дори не я знам каква беше.
  • 5 Morgoth

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Мощност и качество са две различни неща. Първото е доста по-евтино.
  • 6 Лъки

    2 6 Отговор
    За тази сума можеш да си купиш нова Дачия с прилична Пайнер, или друга добра система и да грухтиш като тенекия по кръстовищата с високи децибели...каквото правят често покрай мен разни маниаци в колите си...даже си мисля че са глухи, то вътре глух мастодонт не би издържал и минута камо ли нормален човек? Но явно чааветата с такива звуци са полуглухи затова е нормвален...рева и трясъка, който се носи от колите им... На мен лично ми трябва свръхкачественна уредба 20-20000 Херца но с не повече от 3 Вата реална мощност... и това е много за да пътуваш комфортно без врява в кола.
  • 7 столичанско селянче

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ади ве, откога те търся...ти ми трябваш... както си карах по улицата изведнъж нещо загърбя пред мен отхвръкна некъв капак и ме издуха някакъв бас през тротоара в канавката с колата. Сега не ми плащат застраховката - казват, че не важала за музикални уредби в коли - това не били природни бедствия, а човешки бедствия. Сега трябва да си изчуквам тенекиите на Опела. Ай дай 5 стотака да я напръска бай Киро в гаража? Иначе сам треаа да бач уан монч фор твоя кеф дето слушаш такива децибели и ме прати в еприродно бедствие? Ок?
  • 8 Top Gun Maverick

    4 4 Отговор
    B&O се вгражда и в БМВ.

    Коментиран от #10

  • 9 dockera

    5 1 Отговор
    до оnq s konq. такива хора като теб няма как да знаят за какво качество и балансиран звук става на въпрос с подобна уредна.
    теб те интересува да има як бас, да криви и да се чува отвън на колата ти /ако може да се нарече такава/ как вибрира всичко по нея :) и да си мислиш, че си голям гъзар в очите на околните
  • 10 Ghost

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Top Gun Maverick":

    Bang&Olufsen са една от-най-старите и авторитетни фирми за висококачествено озвучаване и се вграждат в доста от луксозните модели на различни марки.
    Но Порше например работи с Burmester - там цената беше даже още по-висока от посочената :)
    Има и други сериозни фирми с този бранш, но имената са неизвестни на масовия клиент.
  • 11 Стефан

    2 1 Отговор
    Само да направя една поправка в статията, че мощонстта е 1400w, моята кола е точно с тази система и това е най-добрата музика, която съм чувал в автомобил.
  • 12 Драган

    3 1 Отговор
    Само късогледи тука.Той си знае своето и това си мрънка.Хората правят и правят.Не бъдете потребители.
  • 13 Niko

    2 0 Отговор
    А добър ден. Че Ауди си вграждат Банг анд Олуфсен още от 2004г. в премиум сегмента а след това и в средния клас. Качеството е наистина страхотно а и си заслужава парите (ако ги имаш).
  • 14 SPL and HQ

    2 5 Отговор
    Много нелепо е да се каже , че такава система като твоята е най-добрата музика която си чувал. Аз лично мога да кажа , че каквито и фабрични кар аудио системи да съм слушал , нито една не ми е харесала.
    И за какво качество става дума , като всичко е едно импровизиране със мини говорителчета , а силата където я дават 1200- 1400 W , изобщо не отговаря на истината ! За сила се броят само суббасите , а не това , че имало 19 високоговорителя , от които 6 броя високо4естотни !
    Може да се каже обаче , 4е музиката е доста силна за компактният си размер - но нищо повече !
    И накрая , за да си дойдеме на думата :
    НЯМА НИЩО ПО МОЩНО И НИЩО ПО КАЧЕСТВЕНО ОТ ,, AFTERMARKET '' CAR AUDIO- to !?...

    Коментиран от #15

  • 15 smeh

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "SPL and HQ":

    В такъв случай да затваряме всичките премиум марки за качествено озвучаване - Bang & Olufsen, Bowers & Wilkins, Burmeister, Naim и много други...да пъхаме Пайнера или Алпина с усилвател и да им покажем как се прави музика.
  • 16 Николинка

    0 1 Отговор
    DINAUDIO е истината