1 229 2

Приложение ще пази любителите на селфи снимките

Мобилното приложение предупреждава кога има риск

Денис Джамбазов

През 2013 година „селфи“ бе избрана за дума на годината според Оксфорския речник. В опита си да направят идеалната снимка, обаче, много хора предприемат ненужни рискове.

През последните години дори се стигна до смъртни случаи. Поради тази причина учени създадоха мобилно приложение, което да предотврати фаталните инциденти.

Си Би Си нюз съобщи, че екип от университета „Карнеги Мелън“ е изследвал начина, по който са починали над 120 души, докато са си правили селфи. Най-много са смъртните случаи в Индия.

Най-честата причина за инцидентите е голямата височина и опитът на човек да заснеме идеалния кадър. Това обаче води до рискове – невнимание, което може да има фатален край.

На базата на събраните данни екипът е създал приложение, което да идентифицира потенциалните рискове и да предупреди ползвателя на телефона, че има риск за неговото здраве.

Приложението успява с точност от 73.6% да определи има ли риск за човека при заснемането на селфи.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 10:51  21.11.16
  За глупавите ползватели, тази екстра е безсмислена. Човешката простотия, просто няма граници.
 • жоро
  Отговор
  2 13:16  22.11.16
  Ами естествен подбор. Може и с ЕГН-то да им дойда акъл в главата, но може и на 30 г. пяини или дрогирани да минат с 200 км/ч през някойя автобусна спирка с 15 човека в нея.

Напиши коментар:


Публикувай