22 138 7

По-големите коли са причина за ПТП-та по време на паркиране

По-големите коли са причина за ПТП-та по време на паркиране
Радослав Славчев

Експерти от компанията Accident Exchange правят едно любопитно изследване, което показва каква е причината за нарасналия брой на катастрофи по време на паркиране на автомобилите.

Само във Великобритания инцидентите от подобен характер са се увеличили за последните две години с 35%. Това според Accident Exchange е свързано с увеличаването на габаритите на автомобилите.

Не е тайна, че почти всеки следващ модел на даден автомобил превъзхожда по габарити предшественика си. Специалистите отчитат, че през последните 15 години размерите на семейните хечбекове са се увеличили с 15%.

Всъдеходите също бележат сериозен ръст по отношение на габарити. От друга страна, размерите на стандартното място за паркиране на Острова не са се променяли от доста време. Те са: дължина - 4.8 м. и широчина - 2.4 м.

По последни данни във Великобритания са станали 657 000 аварии на паркоместа, като това е само за последната една година. Това прави приблизително по 1 800 на ден. Тези инциденти причиняват щети в размер на 1.4 милиарда британски паунда.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:48  21.11.16
  Размерите на колите нарастват при всяка следваща генерация на модел, теглото също, ала вътрешното пространство-не, маневренност-не, видимост-не(даже по-зле). Паркинг местата, особенно в България, са малки и тесни, улиците също, на двулентово като спрат коли от едната страна и до осовата не остава дори за една кола място. Добави и неспособните шофери и ето ти картинка на инциденти при паркиране, в тесни улици и с ниска скорост.
 • Капитана
  Отговор
  2 16:14  21.11.16
  ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ЗАДКОРМИЛНОТО УСТВОЙСТВО,ДЕМЕК ШОФЕРА. КОЙТО МОЖЕ ДА ШОФИРА СИ ГО МОЖЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВА КОЛА С КАКЪВ ГАБАРИТ ЩЕ КАРА.КОЙТО НЕ ГО БИВА ЗА ЗА ТАЗИ РАБОТА С КОРМУВАНЕТО И НА ЛАГЕРНА КОЛИЧКА ДА СЕ КАЧИ ПАК НЯМА ДА Я ПАРКИРА.
 • qwerty
  Отговор
  3 20:46  21.11.16
  След 4 години по щатските паркингЗи, на летището в София с най-обикновено рено гранд сценик ми се утели вола докато паркирам. 2.40 ширина е само на книга, същата работа е и в моловете. В момента съм с паджеро 3 и почти навсякъде паркирането е приключение. Някой ще каже - вземи си малолитражка, но това е въпрос на личен избор. В БГ се спестява от всичко, единствено от държавната пара се харчи на 1000%
 • кроко
  Отговор
  4 21:11  21.11.16
  Сигурен съм че ако се задълбочат, ще открият зависимости свързани с шофьорите и хората въобще. Не само некадърните шофьори, а и потребителския манталите на обществото, в което не се пази нищо, изхвърлят се разни непотребни неща, купува се без мисъл продукти-еднодневки, също допринася за нехайството сред хората и картинката с ударените коли.
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  5 01:37  22.11.16
  ГОЛЕМИТЕ КОЛИ СА ПО КОМФОРТНИ И СА ПО МАНЕВРЕНИ НО Е ВЯРНО ЧЕ С ГОЛЕМИ ГАБАРИТИ Е ПО ТРУДНО НО АКО ИМА ДОСТАТЪЧНО МЯСТО ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ПРАКТИКА ОБИЧАМ ГОЛЕМИ КОЛИ С ГОЛЕМИ МОТОРИ БЕНЗИНОВИ
 • mediator37
  Отговор
  6 05:35  22.11.16
  Според статистика на застрахователите в САЩ 40% от щетите са на паркинг. Скоро ще равнят с пътните инциденти. Германците като слязат от колата и снимат с телефона си съседните паркирали коли за всеки случай. Практични хора са.
 • Morgoth
  Отговор
  7 08:34  22.11.16
  Новата ми кола от същата марка като предната, но от гония сегмент е с 15см по-дълга, но има същия радиус на завиване и като допълнение преден парктроник и камера за отзад. Реално погледнато сега ми е по-лесно да паркирам. Разбира се местата където изобщо не се пробвам са повече, но това е цената на комфорта.

Напиши коментар:


Публикувай