22 Ноември, 2016 17:36 2 560 0

Япония изстрелва най-малката ракета в историята

  • япония-
  • ракета

Тя трябва да изведе в околоземна орбита комуникационен спътник, който няма да тежи повече от 3 кг

До края на 2017 година Япония планира да изстреля в околоземна орбита най-малката в историята ракета-носител. Информацията стана известна след официална публикация на агенцията за аерокосмически изследвания ДЖАКСА.

Според експерти тя трябва да изведе в околоземна орбита комуникационен спътник, който няма да тежи повече от 3 килограма и с височина 30 см.

По данни на японски специалисти в момента те са на последен етап от подготовката. Новата ракета, която те подготвят, е с дължина едва 10 метра, а в диаметър 50 см. Тя може да извежда в орбита спътници с тегло не повече от 4-5 килограма.

Малките размери на ракетата позволяват на японските инженери да се вместят в много скромен бюджет, който няма да надвишава 3 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА