2 135 6

НАСА успокои света: Слънцето е в безопасност (видео)

Учени от НАСА най-накрая отхвърлиха твърденията за мистериозната "синя сфера" пред звездата

Анатоли Стайков

Учени от НАСА най-накрая отхвърлиха твърденията за мистериозната "синя сфера" пред Слънцето. Според почитателите на теории на конспирацията сферата може да се окаже червеева дупка, която свързава Слънцето с чужда планета, която източва енергията му или НЛО от типа на Звездата на смъртта от сагата „Star Wars“.

Спекулациите в интернет започнаха, когато редица Facebook потребители публикуваха снимки на слънчевата орбита от сателитите на НАСА. Появи се и видео, което е гледано почти 100 000 пъти. Повечето от тях са скептично настроени към теориите на конспирацията.

В интервю за Daily Mail учен от космическата агенция обясни, че странната гледка се дължи на комбинация от две изображения, които са наложени едно върху друго. В интерес на истината говорителят на НАСА добави, че сферата в синьо може би е следствие от странен ефект в оптиката на камерата.

Въпросните изображенията са взети от SECCHI - космически кораб на НАСА, който има мисия да следи повърхността на Слънцето и да изпраща изображенията на Земята. Така че, спокойно, експертите смятат, че това е просто инцидент, причинен от начина, по който работи камерата.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ганчо
  Отговор
  1 13:59  23.11.16
  Сега четох за Слънцето и за Млечния Път в Уикипедия и се почувсвтвах един бацил. Прочетете и вие и си помислете после, струва ли си да бъдем лоши в нашия миг- наречен живот!

  Коментиран от #2

 • Гост
  Отговор
  2 18:08  23.11.16

  До коментар #1 от "Ганчо":

  Браво, по-добре късно отколкото никога. Прочети и за другите около 300 млрд галактики в космоса и за разстоянията между тях, за да се почувстваш прост като кварк :)))

  Коментиран от #3

 • Ганчо
  Отговор
  3 19:38  23.11.16

  До коментар #2 от "Гост":

  Мноу си ориджинален...

  Коментиран от #4

 • Гост
  Отговор
  4 19:44  23.11.16

  До коментар #3 от "Ганчо":

  Не, просто науката е най-великото нещо и тя ни е дала всичко. Не съм търсил заяждане, обаче твоето удивление от уики-то, малко ме шокира, защото нещата които си прочел се учат в 8-ми клас.
 • Ганчо
  Отговор
  5 21:42  23.11.16
  8-клас бях преди 28 години. Ти ако си 10-ти клас, може и да си спомняш. И въобще не си разбрал иронията в моя коментар.

  Коментиран от #6

 • Гост
  Отговор
  6 22:37  23.11.16

  До коментар #5 от "Ганчо":

  Аз много добре я разбрах, но пак казвам, че е малко странна. Пък аз 8-ми клас бях преди 25 години, така че сравнението ти е нелепо. За това ти казах, че по-добре късно, отколкото никога - като не си внимавал в 8-ми клас, сега поне има уики ;) Нищо лично, лека вечер и се извинявам още веднъж :)

Напиши коментар:


Публикувай