Last news in Fakti

24 Ноември, 2016 04:00 2 212 6

Тихоокеански остров с почти изцяло възобновяема енергия

Тихоокеанския остров Тау, който е част от Американска Самоа вече се осланя почти изцяло на възобновяеми енергиини източници благодарение на компанията на Илон Мъск - SolarCity. Соларното поле, което те са създали включва общо 5328 соларни панела, които покриват площ от 3.5 акра, като добитата достига 1.4 мегавата. Те зареждат общо 60 батерии Tesla Powerpack. Тези батерии се зареждат напълно за 7 слънчеви часа и могат да захранват острова в продължение на 3 дни без слънчеви лъчи. До сега островът е разчитал на дизелови генератори, а той няма добив на гориво, което значи, че зависи от доставчиците. Островът има около 800 обитателя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    2 0 Отговор
  • 2 mediator37

    2 3 Отговор
    А колько струва? И с какво се изплаща? Ей така за реклама. Всичката пара у свирката.
    А после киселините, оловото, пластмасата, тежките метали и силиконите от акумулаторите и панелите къде ще ги гудим? В дупце си?
  • 3 гост

    3 1 Отговор
    Само батериите са над 2млн долара, панелите още толкова. Или към 4-5млн долара. Но ако пресметнеш, че за един генератор са необходими над 100х.галона гориво, а то с транспорта е не по-малко от 4,5 долара това е 500х.долара сметка за един генератор. Или в рамките на 10г. чисто кръчмарската сметка се покрива. Със сигурност не е толкова просто, но това е бъдещето, батериите може да се рециклират, докато изгореното гориво не.
  • 4 Morgoth

    2 2 Отговор
    След като могат да си позволят цената на този ток и след като могат да изнесат другаде мръсното производство на тези батерии и още по-мръсното им рециклиране след като им изтече живота ... ами нека си имат чиста енергия.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    Приказвайте си с медиатора или сами ако искате , не ни пречите , както се вижда само такива дървени философи още си въобразяват , че хората са тъпи да не разбират !
  • 6 Бай хой

    0 3 Отговор
    А га мръкни?
    А на острова колко дни в годината вали има облаци или е мъгливо?
    А като нямат добив на горива имат ли добив на панели, инвертори и акумулатори?

    Изгюежда единствената независимост е на автора от разум.