Last news in Fakti

24 Ноември, 2016 14:41 7 223 0

Шахматна дъска за игра от разстояние

  • шахмат-
  • дъска-
  • square off-
  • infivention
Шахматна дъска за игра от разстояние - 1

Да се срещнеш с противник на шахмат, намиращ се на далечно разстояние от противника, отдавна не е новост. Благодарение на интернет и компютрите това става без проблем. Така обаче се губи тактилното и визуално усещане от играта.

Индийският стартъп Infivention, вдъхновен от идеята, показана във филма "Хари Потър" направи дъската за шах Square Off. Иновацията представлява класическа дъска, която движи фигурите на противника посредством двуосово устройство с магнитна глава.Шахматна дъска за игра от разстояние

Последното е скрито под самата дъска. За да играеш реален шах с противник, намиращ се на далечно разстояние трябва единствено да използваш фирменото приложение, работещо под операционни системи iOS и Android.

Иначе, корпусът на Square Off е изработен от натурално дърво, покрито с влагозащитен лак. Вграден акумулатор с капацитет 2 200 мАч осигурява над 400 движения на фигурите на противника. Умната дъска за шахмат струва $222. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА