Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 23:00 3 225 10

Русия прави революция в космическите доставки

  • русия-
  • доставки-
  • кораби

Разработват се нови товарни космически кораби

Ново поколение руски товарни космически кораби трябва да заменят сегашните модели Прогрес МС, като се планира те да бъдат изпратени до Международната космическа станция през 2020 г. Това бе обявено от Energia Corporation пред ТАСС.

Планира се новите кораби да извършват всички транспортни услуги в руския сегмент на МКС, като постепенно употребата на Прогрес МС ще бъде преустановена.

Новите кораби ще бъдат изпращани в космоса от космодрума Байконур в Казахстан. Смята се, че те ще пренасят по-големи товари към МКС и ще са по-икономически изгодни.

Новият кораб ще пренася с 1200 кг. по-големи товари от своите предшественици. Идейният проект трябва да бъде завършен до края на тази година, след като договорът за производство бе сключен през 2015 г. Очаква се чрез новото оборудване разходите за доставка на всеки килограм товар до МКС да паднат с 15%.

Ракетите трябва да пренасят полезен товар от 3500 кг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    8 0 Отговор
    Нека политизирането на темата започне сега.
  • 2 номер 13

    12 5 Отговор
    Супер! Сега целия кабинет на БСП може да се натоварят на един такъв кораб и генерала да ги закара там където им е мястото. :) Ще има място за всички.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "номер 13":

    А комунистите от гейрб начело с члена на БКП бойко борисов(тиквата) и партийният секретар цецка цачева защо ги пропускаш.

    Коментиран от #10

  • 4 Morgoth

    17 1 Отговор
    Космоса е трудно и скъпо начинание. Важността му не е регионална, а за цялото човечество. Тук няма място за политизиране - всеки успех, независимо чии е, е успех на човечеството.
  • 5 Mupo

    4 4 Отговор
    Малко гръмко звучи тази революция в началото, за да стане ясно по -долу, че говорим за подобрение с 15%, а още малко по - долу се разбира, че не е сега ами план за след 3-4 години...

    Коментиран от #6

  • 6 раптор

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Mupo":

    Реални 15% при същата надеждност си е направо революция, да! Мани го елън мъск! Неговите ракети все още са по-скъпи от руските варианти...
  • 7 ШушуМушу

    5 6 Отговор
    Какво очаквате от русофилска медия?! Само глупости пишат. Редовно пускат по една бомбастична новина, касаеща русия.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 жвачка

    0 4 Отговор
    всичко що е руское само в БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ. като комунизма, примерно, като руското кацане на луната, като руския раптър. което имат в технологиите, ТО Е ОТКРАДНАТО - атомната бомба, калашника, ракетите,камионите зил/стюдебейкър/ камаз/дженерал мотърс/,колите волга/стюдебейкър/, москвич /бмв / жигула /фиат/, запорожец/ порше 1936г/,самолетът ту-144/конкорд/ и т.н. поправям се: заводите камаз дженерал мотърс сами им построиха в русия,не са ментета. ако в нещо рашките са ОТЧАЙВАЩО ИЗОСТАНАЛИ, не от сащ, а от целия индустриален свят, ТОВА Е В КОСМОНАВТИКАТА. русия е точно 40 години назад в материала.
  • 10 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Пропуска ги за да има място за теб в ракетата. И там ще им трябват тролове