Last news in Fakti

1 Декември, 2016 13:55 4 225 1

Умни чорапи за диабетици

  • siren care-
  • умни чорапи-
  • диабет
Умни чорапи за диабетици - 1

Като всяко сериозно заболяване, диабетът се нуждае от постоянна диагностика и лечение. Едно от най-опясните усложнения от него е т.нар "диабетно стъпало". Изразява се в затруднени движения заради специфични изменения в кожата и меките тъкани, които преминават в мускулите и костите.

Умни чорапи за диабетици

Умните чорапи Siren Care на едноименния американски стартап могат да предупредят за такива усложнения чрез постоянно наблюдение на симптомите. Вградените сензори отчитат температурата в определени точки на стъпалата, а данните се отразяват от мобилно приложение за устройства с операционни системи Android и iOS.

Комплектът включва 7 чифта. Всеки от тях разполага със собствена батерия, която осигурява автономна работа в продължение на половин година. Siren Care могат да се перат както на ръка, така и в пералня. Цената при предварителна поръчка е $120, а след старта на серийното производство ще бъде $180.

Умни чорапи за диабетици

Умни чорапи за диабетици


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колегата

    1 0 Отговор
    Целия комплект е за 6 месеца. Това са 7 чифта чорапи за половин година. След като мине половин година трябва да си поръчаш нов комплект от 7 чифта чорапи.
    А не един чифт кара 6 месеца батерията. Преводача е спал някъде...