Last news in Fakti

5 Декември, 2016 14:45 5 455 3

Официално: Apple ще прави безпилотни коли

  • apple-
  • titan
Официално: Apple ще прави безпилотни коли - 1

Компанията Apple Inc за първи път официално призна, че се занимава с разработката на безпилотни автомобили. Идеята на Apple е със създаването на автономните системи да променят бъдещето на транспорта.

Информацията за иновацията на Apple е от писмо, което е подписано от един от топ мениджърите Стив Кенер и е изпратено до Националния институт по пътна безопасност на САЩ (NHTSA).

Според информация на The Financial Times по разработката на Apple, която е конкретно насочена към намаляване на пътнотранспортните произшествия, работят около стотина служителя, а проектът е в ход от преди две години.Официално: Apple ще прави безпилотни коли

През февруари миналата година се появиха слухове, че Apple имат секретна лаборатория за разработка на автономни коли, но информацията бе потвърдена чак сега.

От Apple призовават всички компании, занимаващи се с автономни коли, да споделят информация относно неудачни тестове, проблеми и аварии, свързани с безпилотните автомобили с цел другите производители да избегнат подобни грешки. Това, според специалистите, обаче е малко вероятно да се случи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 1 Отговор
    Епъл просто няма друг вариант , защото след 4-5 години конкуренцията при смартфоните и таблетите ще е такава , че почти нищо няма да се печели , така че новата индустрия на автономни електромобили е единствения вариант за развитие
  • 2 Бай

    0 0 Отговор
    И на снимката някъв фотошоп - волан на Ауди с емблемата на Apple...тука има няква дизелгей(т)ска конспирация...

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай":

    Ами сигурно чакат още малко да им паднат акциите и да ги изкупят на безценица , вместо да се мъчат да почват от нулата