1 290 1

Руски концерн ще модернизира иранската авиация

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Руският концерн за въздушно-космическа отбрана "Алмаз-Антей" и компанията от Иран "Шираз електроникс индъстрийз" подписаха споразумение за сътрудничество, предаде ТАСС.

Документът предвижда съвместни научни изследвания, разработване, производство, доставки и обслужване на наземно и бордово гражданско оборудване и компоненти за управление на въздушното движение, свръзка, навигация и наблюдение.

Целта е да се използват възможностите на двете дружества за развитие на иранската аеронавигационна система, както и за продажба на резултатите от съвместните проучвания и разработки на пазарите на трети страни, се казва в съобщението на "Алмаз-Антей".

Концернът участва като основен производител и системен интегратор в ръководството на въздушното движение в Руската федерация. Създал е условия за гарантиране на максимална сигурност на полетите и ефективно използване на въздушното пространство по време на ред международни прояви като срещата на върха на АТИС във Владивосток, световната лятна универсиада в Казан, олимпийските игри в Сочи, посочва ТАСС.

Индустриалната групировка е известна също като производител на ред руски зенитни ракетни системи с наземно и морско базиране и радиолокационни комплекси.

Русия


Още по темата

 • Иран сменя националната си валута

  Иран сменя националната си валута

  Кабинетът на иранския президент Хасан Рохани одобри предложение за промяна на националната валута от риал на томан, съобщи Tasnim ...
  7.12.2016
  1 682
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 01:18  08.12.16
  Най важното от тази новина се намира в последното изречение,оръжия и ракети ще разработват-другото е ала-бала!

Напиши коментар:


Публикувай