7 Декември, 2016 12:08 1 599 1

Руски концерн ще модернизира иранската авиация

  • авиация-
  • иран
Руски концерн ще модернизира иранската авиация - 1
Снимка: БТА/АР

Руският концерн за въздушно-космическа отбрана "Алмаз-Антей" и компанията от Иран "Шираз електроникс индъстрийз" подписаха споразумение за сътрудничество, предаде ТАСС.

Документът предвижда съвместни научни изследвания, разработване, производство, доставки и обслужване на наземно и бордово гражданско оборудване и компоненти за управление на въздушното движение, свръзка, навигация и наблюдение.

Целта е да се използват възможностите на двете дружества за развитие на иранската аеронавигационна система, както и за продажба на резултатите от съвместните проучвания и разработки на пазарите на трети страни, се казва в съобщението на "Алмаз-Антей".

Концернът участва като основен производител и системен интегратор в ръководството на въздушното движение в Руската федерация. Създал е условия за гарантиране на максимална сигурност на полетите и ефективно използване на въздушното пространство по време на ред международни прояви като срещата на върха на АТИС във Владивосток, световната лятна универсиада в Казан, олимпийските игри в Сочи, посочва ТАСС.

Индустриалната групировка е известна също като производител на ред руски зенитни ракетни системи с наземно и морско базиране и радиолокационни комплекси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Най важното от тази новина се намира в последното изречение,оръжия и ракети ще разработват-другото е ала-бала!