5 719 3

Истинската причина за взривяването на Samsung Galaxy Note 7

Радослав Славчев

Огромният скандал с корейската марка Samsung и по-конкретно с техния флагман Galaxy Note 7 постепенно започна да утихва, но до този момент, така и не стана ясно защо устройствата се самовзривяват.

Компанията обвини батериите на Galaxy Note 7 и в крайна сметка корейците се принудиха да изтеглят всички апарати от модела. По темата обаче има и друга версия, която бе огласена от компанията Instrumental, занимаваща се с деагностика на подобни устройства.

Тяхното заключение е, че причината за взривяващите се акумулатори се крие в опасно близко разположение на някои от компонентите. Максимално тънкият корпус на Galaxy Note 7 кара корейците да разполагат елементи много близо до батерията, като не е спазено необходимото пространство.

Според специалистите от Instrumental, свободната зона между компонентите трябва да е минимум 10%. Проблемът е можел да бъде избегнат ако корейците са увеличили дебелината на корпуса или пък се намалили капацитета на батерията.

Първото е стилистично неиздържано, а ако е бил намален капацитета на батерията, то автономността на устройството няма да може да се конкурира с iPhone 7 Plus. Заради това от Instrumental са на мнение, че корейците са решили да рискуват.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дидо
  Отговор
  1 14:25  07.12.16
  ииии Буууууммммм!!!!
 • Иван
  Отговор
  2 17:09  08.12.16
  Тази статия за кого е предназначена? Според мен само за лаици ...
 • Киро
  Отговор
  3 13:59  09.12.16
  Абе те хората са го написали made in china какви размери!

Напиши коментар:


Публикувай