1 223 1

„Русатом Сервис“ достави генераторно оборудване в АЕЦ „Козлодуй“

„Русатом Сервис“ достави генераторно оборудване в АЕЦ „Козлодуй“
Снимка: Пресцентър
Анатоли Стайков

Руската компания АО „Русатом Сервис“, част от държавна корпорация „Росатом“, успешно достави нов статор на турбогенератора, ротор на турбогенератора, котва на възбудителя и комплект допълнително оборудване за повишаване мощността на Пети енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ до 1100 мегавата.

Модернизираното свръхгабаритно оборудване и резервните части към него с общо тегло 685 тона изминаха дълъг път от площадката на завода производител в Санкт Петербург до площадката на АЕЦ „Козлодуй“, като преминаха няколко разтоварвания и натоварвания, железопътни прехвърляния, плавания по Балтийско и Северно море и по реките на Европа. Сложната логистична операция приключи на 2 декември 2016 г., когато оборудването бе доставено в АЕЦ „Козлодуй“.

Така АО „Русатом Сервис“ изпълни своите задължения по доставката, като дори изпревари договорния срок с 2 месеца. В момента оборудването преминава през входен контрол и се очаква да бъде монтирано в Пети енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ по време на предстоящия му планов ремонт през април 2017 г.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Тошибиян
    Отговор
    1 00:51  12.12.16
    Ай да гърми и тва и са свършва с таз бълхария и мъката

Напиши коментар:


Публикувай