Last news in Fakti

16 Декември, 2016 04:00 2 017 1

Електрически хидроплан?

Едва ли има човек в старана, който не е забелязвал кораба "Комета" на брега на нашето Черно Море. Той има корпус, който го отделя от водата при достигането на определена скорост и се движи само благодарение на стърчащи криле. Подобна е технологията и на малкото превозно средство наречено Quadrofoil Q2. За създаването му, компанията е черпила вдъхновение от високоскоростните тримарани, изтребителите и състезателните автомобили. Електрическото задвижване чрез извънбордови двигател има две нива на мощност - 5 и 7 конски сили, обсегът достига 80 километра, а той два благодарение на 5.2 киловатчасова литиево-йонна батерия. Липсата на отделяне на вредни емисии означава, че Quadrofoil може да бъде приводняван на места забранени за останалите плавателни съдове. Размерите му са 3.5 метра на дължина и 2 метра на широчина, а теглото достига 295 килограма. Производството му ще започне в началото на март месец, като цената ще бъде 19950 евро, което на фоа на джетовете не е нещо много по-различно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Защо клипа не е истински, нима нямат готов модел? Това всеки може да си го конструира. Само батериите са малко трудни за намиране.