16 Декември, 2016 12:00 7 708 3

Холограми в новите BMW-та?

  • bmw-
  • ces 2017-
  • holoactive touch
Холограми в новите BMW-та? - 1

Виртуален сензорен екран ще бъде основната атракция на щанда на BMW на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас (5-8 януари). HoloActive Touch ще позволява управление на мултимедията и други функции само с жестове без контакт с каквато и да било физическа повърхност.

Революционната система обединява преимуществата на прожекционните дисплеи, чувствителните на допир екрани и контрола с жестове. За да навигира из менютата, водачът ще натиска "висящи" във въздуха виртуални бутони, а специална камера ще засича движенията на ръката и ще генерира съответните команди.

От BMW все още не разкриват всички подробности за работните принципи на HoloActive Touch, но твърдят, че потребителят ще получава обратна реакция при използването ѝ. Немците и в момента предлагат системи за жестово управление на мултимедиите в новите "петици" и "седмѝци". С тяхна помощ може да се регулира силата на звука или да се избира песен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А123

    0 2 Отговор
    "За да навигира из менютата, водачът ще натиска "висящи" във въздуха виртуални бутони"
    А шофьора ще гледа висящите във въздуха бутони, които трябва да натиска при необходимост, вместо пътя пред себе си.
  • 2 Чичковото

    2 1 Отговор
    И някоя чалгарка ще защрака с пръсти и ще шашне системата...кой знае къде в интернет ще я запрати менюто :)))
  • 3 БМВ

    1 0 Отговор
    Инженери!