7 156 3

Холограми в новите BMW-та?

Георги Касабов

Виртуален сензорен екран ще бъде основната атракция на щанда на BMW на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас (5-8 януари). HoloActive Touch ще позволява управление на мултимедията и други функции само с жестове без контакт с каквато и да било физическа повърхност.

Революционната система обединява преимуществата на прожекционните дисплеи, чувствителните на допир екрани и контрола с жестове. За да навигира из менютата, водачът ще натиска "висящи" във въздуха виртуални бутони, а специална камера ще засича движенията на ръката и ще генерира съответните команди.

От BMW все още не разкриват всички подробности за работните принципи на HoloActive Touch, но твърдят, че потребителят ще получава обратна реакция при използването ѝ. Немците и в момента предлагат системи за жестово управление на мултимедиите в новите "петици" и "седмѝци". С тяхна помощ може да се регулира силата на звука или да се избира песен.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • А123
  Отговор
  1 12:24  16.12.16
  "За да навигира из менютата, водачът ще натиска "висящи" във въздуха виртуални бутони" А шофьора ще гледа висящите във въздуха бутони, които трябва да натиска при необходимост, вместо пътя пред себе си.
 • Чичковото
  Отговор
  2 19:00  16.12.16
  И някоя чалгарка ще защрака с пръсти и ще шашне системата...кой знае къде в интернет ще я запрати менюто :)))
 • БМВ
  Отговор
  3 19:06  16.12.16
  Инженери!

Напиши коментар:


Публикувай