8 272 6

През 240 светофара без спиране (Видео)

През 240 светофара без спиране (Видео)
Радослав Славчев

Един шофьор, на име Ноа Форман, постави своеобразен рекорд, като успя да премине през 240 кръстовища, регулирани със светофари, без да спре нито веднъж.

Още по-интересното е, че действието се развива в Ню Йорк - град, известен с немалкия си трафик. Ноа използва най-малко натовареното време, към 4 часа сутринта, но въпреки това постижението му е забележително.

Любопитно ни е дали подобно нещо може да бъде направено в София, например? Ето и видеото, което доказва постижението на Ноа Форман.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • корса
  Отговор
  1 11:36  28.12.16
  Минал е защото не е срещнал оня с коня, брабус, мрабус, мустан и др. пишещи тук.Иначе още на първия светофар, щяха да му покажат колко са бързи! Минал е и защото нема как, да му пречат тея клавиатурни шофьори!
 • JEEP
  Отговор
  2 12:26  28.12.16
  Минал е, защото хваща зелена вълна. Това в Булгаристан е НЕВЪЗМОЖНО!!! ПП Инсталираните в София умни светофари всъщност са малоумни
 • гост
  Отговор
  3 15:16  28.12.16
  У нас ако искаш да хванеш следващия зелен светофар трябва да нараш с над 60-70км/ч и движението на вълната е обратно на посоката ти на движение - всеки следващ има все по-малко секунди зелена светлина. Идиотизма е значителен. Дори на места където нямаше светофари и няма нужда от такива, сега сложиха, за да усповят едни пари и дори и да има слабо или никакво движение си принуден да спреш. Движението се затруднява целенасочено, вместо да се облекчава.
 • Крис
  Отговор
  4 15:33  28.12.16
  Минал е защото светофарите им са с сензор (топлина), а не на време, демек колко повече коли има на едната улица толко по дълго ще свети зелено. тук в случая на кръстовищата нямаше коли и когато пристигнеш до кръстовището ти светка зелено. Тука няма как да стане наще светофари се управлява от регул. или на време....
 • Страти Алексиев
  Отговор
  5 17:52  28.12.16
  Спомням си времето, преди да построят кръговото на "Лъвов мост", светофарите по "Сливница" бяха така регулирани, че ако стартираш първа кола на зелено и имаш двигател с въртящ момент под този на Бугати Вайерон, то на следващия си задължително на червено. Така беше цялата редица до "Орион", че и нататък. Лицата (задниците) на КАТ по телевизията обясняваха как това "успокоявало трафика", не позволявало високи скорости и т.н. извинение за цялата некадърност и мързел. След това, като започна да се говори за "зелени вълни" (и се усвоиха още едни добри пари) пускаха уредбите по Тодор Александров в синхрон, а ден-два по-късно някоя от тях започваше да обърква целия ритъм. Впрочем, централизирана система за управление на трафика (светофарите) в София има още от края на 70-те години (съветска), но така и не е вкарвана в употреба.

  Коментиран от #6

 • qwerty
  Отговор
  6 20:53  29.12.16

  До коментар #5 от "Страти Алексиев":

  същата работа сега е по тодор алексанров в която и да е посока, както и по константин величков. какот си писал единствения вариант да хванеш зеленото е да настъпиш с 90-100км/ч след зеления сигнал.

Напиши коментар:


Публикувай