1 Януари, 2017 04:00 919 0

Разработват система за полет на дроневе в Сингапур

Учени от Технологичния Университет Нанянг и Института за Въздушен Трафик в Сингапур, разработват система полетите на дронове в мегаполиса. С огромното развитие на дроновете се формира и контрола, който ще държи летателинте апарати в законови норми. С първите търговски полети, които бяха извършени в световен мащаб тази година, все повече се заговори за създаването на правила, за да настане огромна бъркотия във въздуха. Естествено те не са единствените, които разработват такава система, освен UAV на NASA има и много други, които естествено са в разбирателство с въздушните сили.

Системата не е нищо по-различно от нормалните траспортни, като тя включва летателни пътеки, места за кацане и излитане, позволена скорост и дори възможност за групови полети, които да намаляват разходите. Естествено тя още е в начален етап, защото има всевъзможни варианти, на които трябва да се обърне внимание, а и постепенно правилата ще се затягат. Първите ѝ реални тестове са насрочени за края на идващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА