7 170 3

Умни прозорци за автомобила

Радослав Славчев

По време на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас, което започва от днес, 5-и януари, Continental представя още по-усъвършенствана версия на своите умни стъкла, което е част от т.нар. персонализация за автомобила.

Интелигентното стъкло на Continental, което позволява селектирано затъмняване на всички прозорци само с един бутон става още по-умно – Continental са добавили множество нови функции за подобряване на комфорта: чрез интеграция с електронната комуникационна система на автомобила, стъклото динамично се адаптира към различните ситуации на пътя.

Системата е свързана със светлинни сензори и стъклото може да бъде затъмнено точно на мястото, през което блести слънцето. Безключовата система за достъп също е свързана с контрола на прозорците, което позволява затъмнеността им да се променя докато водача се приближава към автомобила.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 12:01  05.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Нещото
  Отговор
  2 20:09  05.01.17
  Остана ли нещо човешко???

  Коментиран от #3

 • Гост
  Отговор
  3 21:27  05.01.17

  До коментар #2 от "Нещото":

  Остана и то се нарича интелект! Никой не те задължава да си купуваш такива стъкла, но май наистина е трябвало да те задължат да ходиш на училище, за да се научиш да уважаваш труда на другите! Най-много съм мразил мързелите наглеци!

Напиши коментар:


Публикувай