8 Януари, 2017 19:23 2 173 7

Сонди на NASA извън Слънчевата система 

През далечната 77-ма година NASA изстрелва двe космически сонди наречени Voyager 1 и 2. Пароболичният им полет постепенно ги пренася през Юпитер и Сатурн, след това те достигат до Уран и Нептун, а съвсем скоро е потвърдено, че те са напуснали Слънчевата система и се намират в неизвестна зона. Voyager 1 в момента се намира на 21 милиарда километра, като ще премине в рамките на 1,6 светлинни години до звездата Gliese 445 в съзвездието Камелопардалис. Voyager 2 пък, се намира на 17 милиона километра, като се очаква до 1.7 светлинни години да премине покрай звездата Ross 248 в съзвездието Андромеда. Очаква се до 10 години ядреното гориво на сондите да приключи, но свободния им полет в космоса да продължи. През това време те ще продължат да изпращат данни от материали, магнитни полета и лъчи от ръба на слънчевата система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАСА

    19 1 Отговор
    Много фактически грешки в статията. Едната сонда на 21млрд километра, другата на 17 милиона. Най-близката звезда до земята е на 4 светлинни години, а пък втората сонда след 1.7 светлинни години щяла да стигне съседна галактика. Поне като нямате грам понятие се опитайте да превеждате правилно....

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "НАСА":

    Все пак е похвално, че се опитват да публикуват и такива статии.
    Прав си за грешките, но който се интересува, знае за какво иде реч. То и Нептун не е края на Слънчевата система, но карай да върви.

    Коментиран от #5

  • 5 а ся

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Мене ме интересува . Все пак това е медия . Това е средство за масова информация , а се превръща в средство за масова дезинформация .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Съзвездие Камелопардалис няма

    0 0 Отговор
    Има Жираф