3 437 3

Samsung обещава революция при батериите

Samsung обещава революция при батериите
Георги Касабов

Подразделението Samsung SDI представи на автосалона в Детройт акумулаторни батерии от ново поколение. Те позволяват изминаването на 600 км с едно зареждане, а капацитетът им може да бъде попълнен на 80% за едва 20 минути.

Корейците не разкриват никакви подробности за използваната технология. Известно е единствено, че са съставени от акумулаторни клетки с формата на цилиндър. Серийното производство ще започне през 2020 г.

Samsung SDI има готовност да доставя не само клетки, а и готови батерии. Подразделението демонстрира и нови акумулатори с формат 21700, които се ползвали с популярност сред производителите на електромобили. Експерти смятат, че с този модел Samsung се цели директно в батериите Panasonic, които в момента се монтират на Tesla Motors и новоизлюпената конкуренция от Lucid Motors.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • вес
  Отговор
  1 20:02  10.01.17
  И тогава ще гледаме как горят цели автомобили, а не само смартфоните на Самсунг
 • onq s konq
  Отговор
  2 00:20  11.01.17
  Не съм фен на корейски изделия,затова единствено тела ми е Самсунг.Само ще кажа,че без дълги разговори,без писане на СМС-и и излишно натоварване на батерията,НЕПРЕКЪСНАТО ОБАЧЕ ВКЛЮЧЕН,индикация за необходимост от зареждане се появи точно на 18-Я ДЕН.А иначе телефона е на 4 години мисля,тъч-скрийн,средна големина на екранчето

  Коментиран от #3

 • корса
  Отговор
  3 22:43  14.01.17

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Ако си беше купил и корейска кола, чак на 18-та година щеше да ремонтираш нещо, евентуално! А бенвето те прави социален, запознаваш се два, три пъти месечно с нови колеги в сервиза при ремонта на сдуханото бенве!

Напиши коментар:


Публикувай