1 827 2

Загадъчни монети в MacBook Pro

Росен Стойчев

Купувайки нов MacBook, потребителите рядко се решават да го разглобят. Но в последно време няколко души решиха да разгледат вътрешното устройство тези компютри и намериха в тях неизвестен тип монети, съобщи Kaldata.com.

Загадъчният артефакт бе открит тези дни от притежател на MacBook Pro модел 2012 година, който публикува фотографиите в Imgur. Вижда се, че под пластмасовата обвивка на оптичното устройство на лаптопа е поставена неизвестна монета.

И по-рано имаше информация за намерени в MacBook монети, като още през 2010 година потребител на Apple публикува клип в YouTube, с който запита всички, откъде би могла да се вземе в неговия лаптоп монета с емисия 1970 година. Подобни публикации се появиха и през 2013 и 2014 година. Apple по никакъв начин не обяснява тези подаръци в своите устройства, а това развихри фантазиите на хората.

Предполага се, че монетите са използвани при сглобяването на оптичните устройства за MacBook в ролята на някакъв допълнителен компонент. Може би за по-добро балансиране на механиката

Каквато и да е истината, ако все пак намерите в своя MacBook загадъчна монета, не се учудвайте – не сте единствени. И навярно не си струва тази монета да бъде вадена, понеже има някаква причина тя да е поставена точно там.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 13:42  11.01.17
  Някой май е вкарвал вместо дискове монети и си е направил касичка.
 • Townboy
  Отговор
  2 17:45  11.01.17
  За тези пари вътре трябва да има златно кюлче,

Напиши коментар:


Публикувай