1 649 2

Уникални Android-велосипеди (ВИДЕО)

Радослав Славчев

Изложението за технологични новости CES 2017 официално затвори врати, но иновациите от него са толкова много, че ще продължим да ви разказваме за тях още доста време. Поредната такава е един умен велосипед на компанията LeEco.

Smart Road Bike

Разновидностите са две. Моделът се нарича Smart Road Bike и е предназначен за пътешествия по равна настилка. Вторият е LeEco Smart Mountain Bike и, както е ясно от името е предвиден за пресечени местности.

И двата велосипеда са оборудвани с вградени компютри с четириядрени процесори Snapdragon 410, както и с 4-инчови сензорни дисплеи и с 6000 мАч акумулаторен блок. Налични са GPS навигация, компас, акселерометър, датчик за скоростта и др.

Smart Mountain Bike

Всичката тази електроника работи под фирмена операционна система BikeOS, която е на основата на Android 6.0 Marshmallow. При пътуване по тъмно, светлините се включват автоматично, а в случай на кражба се задейства специална аларма.

Последната предупреждава и собственикът на колелото чрез неговия смартфон. Колелото може да просвирва музикални парчета по избор на собственика, като това става чрез вградена аудио система.

Въпреки всички джаджи велосипедите са изключително леки - LeEco Smart Road Bike тежи 8.3 кг, а LeEco Smart Mountain Bike - 12.2 кг. Велосипедите са защитени от вода и прах, като отговарят на стандарта IP54.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 15:30  12.01.17
  Нищо уникално освем цената, няма в тях. Единия с твърда рамка, другия само с предни амортисьори.
 • Знайко
  Отговор
  2 02:39  13.01.17
  Ако поне малко рабираше щеше да забележиш, че карбоновата рамка е направена така, че да обира ударите, ама какво да ти обяснявам. За това купи си едно колело от метро за 200лв със всичко и ги остави тези на будалите да ги карат.

Напиши коментар:


Публикувай