Last news in Fakti

12 Януари, 2017 14:41 2 500 2

Уникални Android-велосипеди (ВИДЕО)

  • leeco-
  • smart road bike-
  • smart mountain bike-
  • велосипеди
Уникални Android-велосипеди (ВИДЕО) - 1

Изложението за технологични новости CES 2017 официално затвори врати, но иновациите от него са толкова много, че ще продължим да ви разказваме за тях още доста време. Поредната такава е един умен велосипед на компанията LeEco.

Разновидностите са две. Моделът се нарича Smart Road Bike и е предназначен за пътешествия по равна настилка. Вторият е LeEco Smart Mountain Bike и, както е ясно от името е предвиден за пресечени местности.Уникални Android-велосипеди (ВИДЕО)
Smart Road Bike

И двата велосипеда са оборудвани с вградени компютри с четириядрени процесори Snapdragon 410, както и с 4-инчови сензорни дисплеи и с 6000 мАч акумулаторен блок. Налични са GPS навигация, компас, акселерометър, датчик за скоростта и др.

Всичката тази електроника работи под фирмена операционна система BikeOS, която е на основата на Android 6.0 Marshmallow. При пътуване по тъмно, светлините се включват автоматично, а в случай на кражба се задейства специална аларма.Уникални Android-велосипеди (ВИДЕО)
Smart Mountain Bike

Последната предупреждава и собственикът на колелото чрез неговия смартфон. Колелото може да просвирва музикални парчета по избор на собственика, като това става чрез вградена аудио система.

Въпреки всички джаджи велосипедите са изключително леки - LeEco Smart Road Bike тежи 8.3 кг, а LeEco Smart Mountain Bike - 12.2 кг. Велосипедите са защитени от вода и прах, като отговарят на стандарта IP54.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 3 Отговор
    Нищо уникално освем цената, няма в тях. Единия с твърда рамка, другия само с предни амортисьори.
  • 2 Знайко

    4 2 Отговор
    Ако поне малко рабираше щеше да забележиш, че карбоновата рамка е направена така, че да обира ударите, ама какво да ти обяснявам. За това купи си едно колело от метро за 200лв със всичко и ги остави тези на будалите да ги карат.