12 Януари, 2017 16:29 1 780 0

„Фейсбук“ разработва технология за четене на мисли

  • фейсбук-
  • четене на мисли-
  • технологии-
  • технология-
  • социални мрежи
„Фейсбук“ разработва технология за четене на мисли - 1
Снимка: БТА/ AP

„Фейсбук“ вече разполага с вашите имена, телефон, снимки и приятели. Защо да не направи и следващата стъпка – вашите мисли?

Най-голямата онлайн социална мрежа в света разработва технология за четене на мисли, съобщи Telegraph, позовавайки се на обяви за работа във фирмата.

Тя търси експерти, които да са наясно с връзките между мозъка и компютъра и да притежават магистърска степен в областта на невробиологията.

В компанията е създаден специален департамент – Building 8 – който да се занимава специално с четенето на човешки мисли.

През следващите години е възможно „Фейсбук“ да успее да доближи своите потребители още повече един до друг, прехвърляйки емоции и чувства.

Технологията звучи като такава от някой научнофантастичен филм, но е напълно реално тя да влезе и в нашата реалност.

През 2015 година собственикът на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг заяви, че „един ден ние ще можем да изпращаме нашите мисли, използвайки технологията“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА