23 Януари, 2017 10:25 36 518 30

Продава се... танк за $65 000

  • танк-
  • m47 patton
Продава се... танк за $65 000 - 1

Една интересна обява в eBay привлече нашето внимание. Става дума за истински танк M47 Patton, за който продавачът иска сумата от $65 000. Съдейки по снимките обаче се вижда, че бойната машина съвсем не се намира в идеално състояние, а за да стане в такова са нужни още много пари.

Още нещо любопитно е, че този танк никога не е участвал в бойни действия. Според обявата, машината е произведена през 1955 година и първоначално е била на служба в щата Мичиган. Впоследствие, в средата на 60-те е отдаден под наем на италианската армия, където е използван до края на 80-те години на миналия век.Продава се... танк за  000

След това танкът отново попада в САЩ, където през 1989 година е купен от частен колекционер. Въпреки съвсем недобрия вид на танка, продавачът уверява, че частите по него, включително и двигателя са оригинални.

В САЩ човек може абсолютно законно да придобие такава машина. Ще припомним, че Арнолд Шварценегер, например си купи за $1.4 млн. бойната машина, на която е служил в Австрия като механик водач.Продава се... танк за  000


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    39 35 Отговор
    Американските танкове са боклуци.
    Немските са били най-добри.
    Руските и Китаските сега са най-добрите.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 ГОСТ

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    защо?
  • 3 ай село

    45 1 Отговор
    Щом като не са го ползвали за воюване , не знам има ли друго предназначение , но ако имам средства бих го купил, за Бг пътищата ще е уникален , пък и другите участници ще се отнасят с уважение към мен!

    Коментиран от #8, #29

  • 4 кроко

    33 2 Отговор
    Арни не е ли много едър за танкист?
  • 5 раптор

    17 15 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    Танк IS-2 е бил по-добър от Тигър 2 (Крал Тигър). Смята се, че му е пръскал кошера. И 2та танка са от абсолютно един и същ период... А ако това не е пълната истина, то поне Ис-2 не е по-лош от тигъра. Няма ясен победител.

    Коментиран от #12

  • 6 jambazina

    15 0 Отговор
    Бройките също е важно колко са, подготовката на екипажите, тактиката . . . .
  • 7 някой

    4 0 Отговор
    Особено китайските!
  • 8 фйкфхй

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "ай село":

    освен по това какво си си купил
    може да те уважават и по друга причина
  • 9 Дедо ПОП

    16 0 Отговор
    Аз бях танкист... и трябва да кажа че, руските танкове са си добри...но за екипажа ,,екстрите "са ....неам думи ! За повече достоверност / ако може да се вярва / ...в тубата има доста клипове .

    Коментиран от #11

  • 10 Васичка Атанасова

    11 1 Отговор
    БАТИ АРНИ НАИСТИНА Е ГОЛЯМ
  • 11 Гост

    12 7 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо ПОП":

    Бил си танкист, ама явно или на Т-34 или на Т-55. Ако се качиш в Т-72 ще разбереш, че и руснаците могат да мислят за екипажа.

    Коментиран от #25

  • 12 ААА

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "раптор":

    Да се сравняват танкове от Втората Световна ,е много неблагодарна работа,по простата причина,че танковете непрекъснато са търпели някакво развитие. В движение са се променяли ,брони ,пушки, боеприпаси. И така трудно могат да се съпоставят един модел с друг. Едните са залагали на качеството на техниката , тактиката и натренираността на екипажите, а другите на масово производство,и бързо попълване на загубите. Колкото и да е странно, но за мен, Хитлер загуби войната, в първите 2-3 месеца, тъй като в тях ,не успя да постигне поставените задачи, да унищожи "нервният център",и войната се превърна във война на изтощението.

    Коментиран от #13

  • 13 кроко

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "ААА":

    Раптора се мисли за руснак и е предубеден за всичко руско, нищо че си е типичен наш ганьовец, дето все гледа да се изкара по-по-най. Специално ИС2 не е нищо особенно, дори си има недомислици - например за да зареди снаряд, дулото трябва да му е надолу. При нахлуването им в Новегия, един Тигър 2 е успял да унищожи повече от половин танкова дивизия ИС2-ки, които са били в почивка, с екипажите извън тях. Причината е че не са могли достатъчно бързо да се наврат в танковете, да заредят и да маневрират за да мертят по Тигъра.

    Коментиран от #15, #16, #20

  • 14 Симсона

    8 6 Отговор
    Тези танкове са били използвани от американците във Корейската война Виетнам.Незнам защо в коментарите е писано за Втората световна ,но ако става на въпрос гогава германците са имали най-надежните машини ,руските и американските са били боклуци.
  • 15 раптор

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    ИС-2 е по-добър от тигър 2. Разгледай форуми, ако знаеш и английски ще видиш! Аз лично не съм специалист танкове ВСВ. Ако ти си - ходи спори и се прави на който си поискаш.
  • 16 раптор

    6 7 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    Това, че съм предубеден е лъжа, за това, че съм типичен ганиовец също! Аз не съм генетически българин. Ще ти кажа едно нещо което обаче е 100% вярно - ти си предубеден срещу всичко руско! Което те прави по-глупава личност от мен, който съм заклет патриот. Чети във форумите... Намери къде има всеобщо мнение, че тигъра е по-добър! Понеже научно изследване - няма, залагам на това, кой колко гласа ще събере от хора, които хобито им са история и технология на танковете.
  • 17 Raptor do Simsona

    4 11 Отговор
    Ако говрим за най могъщия представител Тигър 2, надежността не е негово преимущество. Конкретно двигателя му е гърмял редовно. Води се, че е доста ненадежден и консумира прекалено много гориво, което немците са загубили в пустините и източили от Румъния. Недостига на желязна руда обаче не е бил проблем. Към военната промишленост на вермахта за задействани 30 милиона души от които няколко милиона са ражотили като роби. За съветската 20 милиона. Българите исторически сте предатели на Русия и много фаворизирате немците, пред които сте едно нищо. Нека започна от там, че немците са имали руни, своя писменост, докато вашата е копие на гръцката и дори не се явява вашата.

    Коментиран от #24

  • 18 Raptor

    4 12 Отговор
    Видите ли драги мои, достойнството на България е пряко свързано с отношенията ви с нас. Не искаме да ви държим зависими. Това не е нашето желание. Но вашето значение зависи от начина по който ние ще ви интерпретираме. Дали като мил народ, който е помогнал в нашето просвещение и чиито корени гордо развяваме пред всички лиценери или като народ с който не е трябвало да се асоциираме, понеже е плагиат трън в очите на някой по светъл. Да си трън не е особено доблестно. Та вие си преценявате! Ако ме ме питате бих ви предложил неутралитет и не толкова диважка и гневна позиция спрямо нас (това се отнася до тези българи които ни презират). Другите може да се постараете да изгладите позициите си спрямо тези които не мислят като вас.
  • 19 Раптор

    8 3 Отговор
    Относно немскита измислена ненадмината надеждност, трябва да се добави, че 30те милиона ангажирани цивилни за поддръжката на нацистката военна машина освен, че са били безплатни роби, които произвеждат за да оцелеят и с цената на живота си, в преобладаващата си част са били образовани работници мотивирани от купищата нацистко злато ограбено от цяла континентална европа.

    Коментиран от #23

  • 20 ААА

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    Вероятно цитираш случая , когато руската армия прави класически чувал на немските армии в Норвегия. И след като са в обкръжение германците правят внезапен пробив, и хващат руснаците по-бели гащи, докато обядват спокойно извън танковете. Това се нарича непростима глупост, а не превъзходство на техниката, както е глупост и заповедите на Хитлер ,да не се отстъпва територия, и така и германците стават уязвими ,на пробиви и обкръжения, в последните месеци на войната. Тази спасила се немска армия , дава глътка въздух , и удължава войната с някой месец.
  • 21 1111

    8 0 Отговор
    МПС което е идеално за пътищата ни в момента.
  • 22 Пешо Кемафа

    3 0 Отговор
    Арни - танкист - по-голяма смешка не бях чувал. Че навремето в БНА си имаше норма - за танкист - 1.60 височина максимум. Танковата ни рота бе като равна като сме строени , другите - отпред - високи , отзад - ниски - наклон , а при нас - равно...
  • 23 кроко

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Раптор":

    Първо, чети ти - някъде да виждаш да съм написал че тигъра е по-добър от ИС2? Ти твърдиш обратното, а аз ти посочвам недостатък на ИС2, който го няма при тигъра. Просто казвам че ИС 2 не е нищо особенно, ако беше, всеки щеше да знае за него, ама ората знят за Т34, не за ИС2. А ти като предубеден, веднага щом прочетеш за нещо руско и го величаеш. Освен това, тигър2 никога не е бил в Африка - направен е след като Ромел е изтикан от там.

    Колкото до мен, пак чети коментарите ми и ще видиш, че далеч не съм настроен против всичко руско. Старая се да имам обективна оценка за всичко, въпреки дезинформацията по въпросите, за които взимам мнение.

    А колкото до теб, поведението ти е на един типичен наш ганьовец - както демократчетата примират по всичко американско и плюят всичко руско, така и ти примираш по всичко руско и плюеш по всичко друго, вкл и българско. Това го правят хората с чувство за малоценност, и понеже сте некадърни, все гледате да имате някой господар на главата си, избирате си някой да му лижете задника с кеф. Росен Плевнелиев е най-яркия пример за такъв човек и ти си същия. От чувство за малоценност, се мислиш за руснак. Плюенето и намирането на кусури дори по родното, както и сервилниченето на някой по-велик, са типично ганьовски черти. Нали чакаше да ти се наредя някакви неща и да се махаш от България? Е, кво стана, колко години ти трябват? Махай се, на никой няма да липсваш. Ама няма как да стане, щото не си руснак, ганчо!
  • 24 Илиев

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Raptor do Simsona":

    Раптор радвам се че има такива като теб! Аз съм русофил, пък и от техника разбирам инженер ДВГ съм. Да вземат да прочетат малко техническа литература тези тикви.. ИС2 има 11,2 кс на тон а Тигр 10,2, после с тази си тежест Тигр е бил много чуплив и проблемите в него са били безкрай -справка Википедия.. Великата му броня е била прострелвана открай до край от доста по слабата пушка на ИС ....но е загуба на време да обясняваш на хора които са предубедени... бих казал само КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ.... И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!!! лек ден желая!!!!
  • 25 петър

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    аз съм служил на т72 и няма нищо по различно като удобство от т55-служих и на 55 малко

    Коментиран от #26

  • 26 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "петър":

    Е и? Все пак коментарът ми беше насочен към мнение с автор "Дедо ПОП", а ти си се кръстил "петър". Или пишеш с няколко ника тук?

    Коментиран от #27

  • 27 Дедо ПОП

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Аз съм си аз, а онзи си е Петър .Да , прав си ..служих на Т 55 ж и малко на Т 62 / докараха ги от Германия .
  • 28 Симсона до раптора

    6 4 Отговор
    Не ми хвали тези руснаци ,които идват на власт на 9 септември и избиват 40 000 български граждани. А след това колко българи изчезват безследно(в затвора Белене).Другите западни държави се възстановяват за 5 години с помошта на американсия план Маршал искали са да помогнат и на нас но комунстите отказват. Заради глупоста на комунизма сме днес в това положение.

    Коментиран от #30

  • 29 гост до: ай село

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "ай село":

    Може и да стане ... ама "може" :). Видя ли "наште" специализирани снегопочистващи машини, за които плащаме луди пари ние, данъкоплатците - оакаха се на първия сняг, да ма извиняваш. И като излезнаха съветските машини, прилапаха го снега и - проблем ноу. Та да си знаеш - нема нужда от реклами; хубавото само си се доказва. А пък да не ти разправям за Абрамсите - докато минат по един мост в Германия, взеха,, че се изпочупиха. Руското, то си остава най-доброто :)
  • 30 Чърчил

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Симсона до раптора":

    Абе,какъв "план Маршал" та гони тебе. Територия за победителя Сърбия. Територия за победителя Гърция. Територия и за Турция ,да не е и тя валат. С останало едно парче земя от Стара Планина нагоре. Което по късно щеше да го прибере Турция. Горко на победените-от римско време. И сега като не е комунизъм , а колониализъм, 28г.да не сме цъфнали.Направо си предстои да изчезнем.