891 2

В Китай има интернет потребители, колкото население има в Европа

Увеличава се броят на китайците, които влизат в интернет през телефоните си

В Китай има интернет потребители, колкото население има в Европа
Снимка: shutterstock
Денис Джамбазов

В Китай вече има толкова потребители онлайн, колкото приблизително е населението на Европа, сочи ново проучване, цитирано от Mashable.

731 милиона души ползват интернет, огромна част от които го правят през своите смартфони, сочи статистиката на Китайския информационен център.

Броят на интернет потребителите в азиатската страна се е увеличил драстично през последното десетилетие. През 2007 година под 250 милиона души ползват интернет, докато през 2011 цифрата е 500 милиона.

Все по-голям е процентът на тези, влизащи в интернет през телефоните си. Голяма част от китайците използват услугата освен за разглеждане на страници, и за закупуване на стоки и заплащане на сметки.

Преди дни агенция „Синхуа“ съобщи, че китайските власти ще налеят 14.5 милиарда долара в интернет. По този начин те се стремят да насърчат развитието на високоскоростен и безопасен интернет, който да отговаря на всички местни регулаторни изисквания.

От Пекин изразиха надежда и да вложат много средства в развитието на информационната инфраструктура.

Китай


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Спиро
  Отговор
  1 10:22  27.01.17
  И какво от това. Щом са над милиард, нормално. На калпак в България сме повече. Освен това там всичко се следи и цензурира. Има много забранени сайтове. Google и FB. Голям праз.
 • Киро
  Отговор
  2 11:49  28.01.17
  Китай си е една вмирисана и замърсена дупка, където никой нормален не ще да живее - заобиколен от тълпи, пикаещи по улиците и ядящи всякакви г..на!

Напиши коментар:


Публикувай