27 Януари, 2017 04:03 1 201 2

В Китай има интернет потребители, колкото население има в Европа

  • китай-
  • интернет-
  • европа-
  • технологии-
  • смартфони

Увеличава се броят на китайците, които влизат в интернет през телефоните си

В Китай има интернет потребители, колкото население има в Европа - 1
Снимка: shutterstock

В Китай вече има толкова потребители онлайн, колкото приблизително е населението на Европа, сочи ново проучване, цитирано от Mashable.

731 милиона души ползват интернет, огромна част от които го правят през своите смартфони, сочи статистиката на Китайския информационен център.

Броят на интернет потребителите в азиатската страна се е увеличил драстично през последното десетилетие. През 2007 година под 250 милиона души ползват интернет, докато през 2011 цифрата е 500 милиона.

Все по-голям е процентът на тези, влизащи в интернет през телефоните си. Голяма част от китайците използват услугата освен за разглеждане на страници, и за закупуване на стоки и заплащане на сметки.

Преди дни агенция „Синхуа“ съобщи, че китайските власти ще налеят 14.5 милиарда долара в интернет. По този начин те се стремят да насърчат развитието на високоскоростен и безопасен интернет, който да отговаря на всички местни регулаторни изисквания.

От Пекин изразиха надежда и да вложат много средства в развитието на информационната инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спиро

    2 2 Отговор
    И какво от това. Щом са над милиард, нормално. На калпак в България сме повече. Освен това там всичко се следи и цензурира. Има много забранени сайтове. Google и FB. Голям праз.
  • 2 Киро

    1 3 Отговор
    Китай си е една вмирисана и замърсена дупка, където никой нормален не ще да живее - заобиколен от тълпи, пикаещи по улиците и ядящи всякакви г..на!