26 Януари, 2017 03:00 1 386 4

Още станции за електромобили

  • електромобили-
  • станция-
  • зареждане

ЕС изисква от страните членки да изградят мрежа от публично достъпни електрически зарядни точки

В България ще се изграждат станции за зареждане на електромобили, пише в. "Стандарт". Кабинетът прие Национална рамка за политика за развитие на пазара на алтернативните горива в транспортния сектор и за разгръщане на съответната инфраструктура. Целта е да бъдат реализирани конкретни мерки, които да доведат до развитието на електромобилната и водородната технологии, както и до налагането на природния газ като стандартно гориво.

ЕС изисква от страните членки да изградят мрежа от публично достъпни електрически зарядни точки и станции за зареждане с природен газ, както и евентуално на такива за водород. За да бъдат масово възприети и внедрени електрическите коли, инфраструктурата за зареждане и поддръжка трябва да се разпространи з цяла Европа.

Крайната цел е да стане възможно пътуването с автомобил през цяла Европа, като зареждането на електрическо превозно средство да става също толкова лесно, колкото пълненето на резервоара с гориво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koceto

    1 2 Отговор
    и кога това? СЛЕД 50 ГОДИНИ

    Коментиран от #4

  • 2 Zigmund

    2 0 Отговор
    Тия глупости ги четем от пет години насам, докато не наложи ЕС санкции нищо няма да направят тия мушмороци
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    На всяка отбивка по магистрала тракия може да се изградят фотоволтаични навеси за отдих и зарядни за електромобили. Ама никой не иска да го направи. Хем спираш да починеш, хем не се чувстваш като изоставен в пустущта, хем има прохлада през летните горещини.
    Всяка една бензиностанция може да се оборудва със зарядни за бърз заряд и тока да идва от панели на покрива на бензиностанцията, а не да блъскат климатиците, за да охладят тенекиената сграда лятно време. Фотоволтаиците не са само за ток, те предпазват покрива от директна слънчева светлина и намалят температурата на сградата.
    Представете си каква трудност е: имаш пари и решаваш да си купиш Нисан Лийф, но той може да мине 130км и трябва да заредиш. Е хем си зелен, не замърсяваш, хем си ограничен понеже трябва като идиот да търсиш някъде възможност за заряд. На Запад навигацията ти показва във всеки един момент къде има зарядни и дали е свободна, ако ли не друга подходяща. Ние не можем Румъния да стигнем, какво остава за Европа.
  • 4 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "koceto":

    Не след 10. До 2025 ще бъдат спрени дизелите в Европа. Това съвсем не е далечно време.