1 146 4

Още станции за електромобили

ЕС изисква от страните членки да изградят мрежа от публично достъпни електрически зарядни точки

Анатоли Стайков

В България ще се изграждат станции за зареждане на електромобили, пише в. "Стандарт". Кабинетът прие Национална рамка за политика за развитие на пазара на алтернативните горива в транспортния сектор и за разгръщане на съответната инфраструктура. Целта е да бъдат реализирани конкретни мерки, които да доведат до развитието на електромобилната и водородната технологии, както и до налагането на природния газ като стандартно гориво.

ЕС изисква от страните членки да изградят мрежа от публично достъпни електрически зарядни точки и станции за зареждане с природен газ, както и евентуално на такива за водород. За да бъдат масово възприети и внедрени електрическите коли, инфраструктурата за зареждане и поддръжка трябва да се разпространи з цяла Европа.

Крайната цел е да стане възможно пътуването с автомобил през цяла Европа, като зареждането на електрическо превозно средство да става също толкова лесно, колкото пълненето на резервоара с гориво.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • koceto
  Отговор
  1 14:12  26.01.17
  и кога това? СЛЕД 50 ГОДИНИ

  Коментиран от #4

 • Zigmund
  Отговор
  2 16:51  26.01.17
  Тия глупости ги четем от пет години насам, докато не наложи ЕС санкции нищо няма да направят тия мушмороци
 • гост
  Отговор
  3 14:10  27.01.17
  На всяка отбивка по магистрала тракия може да се изградят фотоволтаични навеси за отдих и зарядни за електромобили. Ама никой не иска да го направи. Хем спираш да починеш, хем не се чувстваш като изоставен в пустущта, хем има прохлада през летните горещини. Всяка една бензиностанция може да се оборудва със зарядни за бърз заряд и тока да идва от панели на покрива на бензиностанцията, а не да блъскат климатиците, за да охладят тенекиената сграда лятно време. Фотоволтаиците не са само за ток, те предпазват покрива от директна слънчева светлина и намалят температурата на сградата. Представете си каква трудност е: имаш пари и решаваш да си купиш Нисан Лийф, но той може да мине 130км и трябва да заредиш. Е хем си зелен, не замърсяваш, хем си ограничен понеже трябва като идиот да търсиш някъде възможност за заряд. На Запад навигацията ти показва във всеки един момент къде има зарядни и дали е свободна, ако ли не друга подходяща. Ние не можем Румъния да стигнем, какво остава за Европа.
 • незнайко
  Отговор
  4 13:09  28.01.17

  До коментар #1 от "koceto":

  Не след 10. До 2025 ще бъдат спрени дизелите в Европа. Това съвсем не е далечно време.

Напиши коментар:


Публикувай