26 Януари, 2017 15:52 1 484 0

Технология за сканиране на дървета

  • сканиране-
  • технология-
  • дървета

На Земята растат множество видове дървета, повечето от които отдавна са известни и са класифицирани от специалистите. Обикновеният човек обаче невинаги разпознава вида дърво и дали то е вписано в червената книга или не е.

За да се сведе до минимум опасността от отсичане на редки видове дървета финландски учени разработиха технология, която сканира дърветата и определя видът им с точност до 95%.

Дърветата се разпознават от новата технология по 15 различни критерия. Първите тестове са преминали успешно. В плановете на учените е базата данни да бъде разширена още.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА