1 419 0

Джобен грамофон с Bluetooth и Wi-Fi

Георги Касабов

Винилът никога не е излизал от мода, но напоследък все повече любители на музиката откриват неповторимия му звук. Love изобщо не прилича на грамофон и напомня по-скоро на обтекаема телефонна слушалка. Ролята на рамо с игличка играе самият корпус на устройството, което се върти над плочата.

За да се слуша музика на футуристичния грамофон, плочата трябва да се постави на дискова основа (комплектът включва две такива), а Love се закача отгоре. Преди да започне да възпроизвежда, апаратът сканира съдържанието на винила и броя на парчетата.

Love няма говорители. Аудиосигналът се предава към смартфон, слушалки или тонколони през Bluetooth, Wi-Fi или кабел с 3.5-милиметров жак. Мобилно приложение веднага зарежда обложката на албума и дава възможност за дистанционен избор на конкретна песен и регулиране на силата на звука.

Проектът за дизайнерски джобен грамофон вече е събрал четири пъти повече средства от необходимите за серийно производство и първите инвеститори ще могат да си го купят за съвсем приличните $319.Напиши коментар:


Публикувай