1 109 0

Вървящият робот Cassie ще стъпи на пазара

Ангел Харизанов

Една интересна разработка дело на специалистите от Орегонския Щатски Университет и компания наречена Agility Robotics се кани да премине към производство и продажба. Идеята на Cassie не е да бъде краен продукт, а платформа, която може да бъде доразрабоствана и да служи за основа на много други разработки на най-различни компании и университети.

Това е втората подобна разработка - първата наречена Atrias е била с двойно по-голямо тегло и е имала решения, които тук са еволюирали значително. Всичко по Cassie е направено, така че роботът да не се влияе по никакъв начин от атмосферните условия. Това е и една от основните цели на роботиката - роботът да може да достигне до там където човекът и неговото здраве да са застрашени.

Основното вдъхновение за движението на краката на Cassie идва от птиците, като то спомага за повече издръжливост, ефективност и устойчивост. За сега целите на компанията и университета са да започнат производството на робота в базата на Agility намираща се в Албъни, като е съвсем възможно и други видове роботи да я последват.Напиши коментар:


Публикувай