17 Февруари, 2017 13:36 1 694 2

Мерки срещу смартфон зависимите

  • смартфони-
  • улици-
  • трафик
Мерки срещу смартфон зависимите - 1

Преди една година в немския град Аугсбург беше монтирана специална светлинна система, задачата на която е да привлича вниманието на хората, зяпащи непрестанно в екраните на своите смартфони.

Сега, в холандския град Бодегравен бе монтирана сходна светлинна инсталация. Тя се нарича Plus Lightlines и на практика дублира светлините на пешеходните светофари.

Интензитетът на светлината обаче е значително по-голям и се вижда, както по-тъмно, така и през деня. Светлината се вижда добре и с периферно зрение. Подобни решения се изпитват и в Австралия и в Южна Корея.

Иновацията не се посреща особено възторжено от доста голяма група от хора, които смятат, че по този начин се поощрява безотговорното поведение на смартфон зависимите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    4 0 Отговор
    Да ми дават насила подобно нещо, го не щъ! Най-добре си е където няма обхват и не могат да ти облъчват психиката разни измамници началници и откачалници!

    Коментиран от #2

  • 2 Йес мамо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    Защо да не го щеш? Купуваш си един джиесем заглрушител от някъде около 30-40 лева китайски и си играеш на игрите, правиш си селфи, щракаш пингвините! Не смартфона е лошото, а човешкото любопитство...най-вече на корпорации, разни служби и статистики и на жена ти...или гаджето ти... Никой не те кара да стоиш с часове. Аз ако имах телефон с 20-40 мегапикселова камера, видеорекордер с качественн запис, органайзер с неограничен Калл и няколко още програмки, не ми трябва и смартфон - купувам го заради камерата че е удобно да носиш на едно и радио телефон камера за снимки. Докато ако носиш отделно всичките трябва цяла чанта. Няма всичко, което търси човек... А и бързо пада батерията ако го използуваш и за нета. Телефона трябва да е отделно, останалото може и на едно. за да си сигурен в заряда на батерията или трябва да носиш още 1-2 зарядни батерии... И аз предпочитам да си седна в креслото и да зяпам на лап топа. Много по-голям екран, лесно се работи с мишката и си пиеш и кафето, а на смартфона трябва да въртиш пръст...