803 2

Робот ще пази сигурността по китайските гари

Теодор Николов

Първият робот-полицай в Китай приключи първия си официален патрул на гарата в централната провинция Хънан по-рано тази седмица.

Автономното "ченге" от ново поколение ще може да изпълнява длъжността си през всички сезони на годината. Той бе забелязан и в натоварената чакалня на Zhengzhou East на 15 февруари, съобщава CCTV news.

Според докладите, неговите системи не изискват човешки контрол, за да може да се движи свободно и да си взаимодейства с пътниците, отговаряйки на най-различни въпроси от тяхна страна.

Други негови функционалности включват лицево разпознаване, с което може да се откриват престъпници и бегълци сред тълпите в помощ на полицията.

В допълнение, патрулът може да следи качеството на въздуха и температурата на околната среда, както и да разкрива експресно пожари и други рискове за сигурността.

Liu Shubin, директор на гарата, обясни пред китайските медии, че роботизираният полицай ще бъде като за начало тестван в продължение на седмица в полеви условия, и то предимно през нощта.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Батко
  Отговор
  1 16:50  18.02.17
  Ся да измислят и робот, който прави свирки и ще има глобален мир.

  Коментиран от #2

 • Skavenger
  Отговор
  2 10:43  21.02.17

  До коментар #1 от "Батко":

  ....ами, то вече има ! ;)

Напиши коментар:


Публикувай