1 Март, 2017 09:52 1 820 4

Роботите на Honda атакуват

  • honda-
  • роботи
Роботите на Honda атакуват - 1

Honda R&D Co., Ltd., развойно-дизайнерското подразделение на Honda Motor Co., Ltd., обяви, че ще открие ново операционно звено, наречено “R&D Center X”. То ще отговаря конкретно за все по-значимите за Honda области като роботиката, мобилни и енергийни системи и др. Официалното установяване на R&D Center X ще се случи през април тази година.

Още от самото си основаване Honda се стреми да подобрява мобилността и всекидневието на човечеството чрез пълна гама от продукти като мотоциклети, автомобили, плавателни съдове, самолети и градинска техника.

Опитът на компанията в областта на изкуствения интелект я подтикна да разшири дейността си на това поприще, отвъд границите на традиционния бизнес. Така Honda ще продължи да създава продукти и ноу-хау, които значително ще подобрят човешкия живот.

Новосъздаденото подразделение ще се фокусира върху автономните машини без оператор и мобилни системи, които ще бъдат обединени като звено „роботика“. Концепцията за нея логично включва и енергийното управление, така необходимо за захранването на роботите и мобилните системи.

R&D Center X ще проучва и технологии в областта на изкуствения интелект и неговото взаимодействие с човешкия фактор. Способността му за съвместна работа с хората се състои от три основни фази – 1) да разбира и да реагира на човешките емоции, 2) да помага на хората и да израства заедно с тях, 3) да разширява потенциала им, който все пак ще продължава да играе водеща роля.

Honda ще създаде съвкупност от различни системи и продукти с изкуствен интелект, който работи съвместно с човешкия. От тази гледна точка марката ще започне стратегическо сътрудничество с външни партньори. Водеща роля за новото развойно звено ще има откритата миналата година в Токио лаборатория по иновациите на Honda - HIL-TK.

Тя работи не само за „изкуствения интелект, допълван от човешкия“, и за „дигиталните технологии, които правят автомобилите още по-умни“, но и в други вълнуващи области, като автоматизираното управление и свързаните технологии. R&D Center X ще привлече двамата световноизвестни съветници - д-р Едуард А. Файгенбаум, почетен професор на компютърните науки в Станфордския университет, и Казухико Тойама, управляващ партньор на Industrial Growth Platform, Inc. (IGPI).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хонда талаш

    0 2 Отговор
    Хондьо се казва

    Коментиран от #3

  • 2 корса

    4 1 Отговор
    А бенве и порше, кога ще сглобят поне някоя става?
  • 3 Немска дярия

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "хонда талаш":

    Ко'каза?
  • 4 ЛАГЕРНИ КОЛИЧКИ И ДО ТУК

    2 0 Отговор
    ДА БЕ КО СТАНА С ГЕРМАНСКИЯ ИНЖЕНЕРЕН ГЕНИЙ.ЗАЦИКЛИХА НА ТИЯ МПС ТА И ТАМ ША СИ УМРАТ.