3 705 5

Умен... презерватив!

Георги Касабов

Най-големият доставчик на презервативи във Великобритания British Condoms пусна в продажба първия в света умен кондом. i.Con запаметява данни за подвизите и физическата активност на собственика в леглото и предупреждава за заболявания на партньора.

Всъщност новото умно устройство не е точно презерватив, а пръстен, който се поставя върху кондома. Вградените датчици му позволяват да оценява представянето по време на полов акт по параметри като времетраене, скорост и интензитет на движенията, изразходвани калории, температура на интимните органи и т.н. Наред с това i.Con може да препоръчва най-подходяща поза и да предупреждава за венерически болести.

Данните за всеки акт се синхронизират със смартфон през Bluetooth и приложение, което за момента е достъпно само за iPhone. То не е просто програма, а клиент за пълноценна социална мрежа, в която потребителите могат да се похвалят с креватните си постижения.

След използване i.Con трябва да се хигиенизира. Устройството е водонепроницаемо и няма опасност да бъде повредено при измиване. Зарежда се през microUSB, а капацитетът на батерията стига за 6-8 часа интензивна работа.

Умният презерватив струва £60 (136 лв.), но за момента все още няма никакви отзиви от потребители. Никой не знае и как точно изглежда уредът, тъй като за вида му може да се съди само по изображението на опаковката.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • корса опел пежо
  Отговор
  1 14:07  06.03.17
  Айдеее, слагаш брояч на жена ти и наблюдаваш! Нема кръшкане, всичко се записва!
 • Кобрата
  Отговор
  2 14:27  06.03.17
  От ден на ден хората изперкват все повече...
 • Иво
  Отговор
  3 22:06  06.03.17
  За ко ми е тоя кондом, като мога да си БОКСУВАМ без гума, и удоволствието е пълно.
 • ДТиБ
  Отговор
  4 10:46  07.03.17
  и след 8-мия час "интензивна работа" ще трябва да спра да го зареждам ли тоя Ай-боклук?

  Коментиран от #5

 • JEEP
  Отговор
  5 15:09  08.03.17

  До коментар #4 от "ДТиБ":

  Power bank братле

Напиши коментар:


Публикувай