5 467 3

Airbus представи летящ автомобил (ВИДЕО)

Airbus представи летящ автомобил (ВИДЕО)
Радослав Славчев

Компанията Airbus, съвместно с дизайнерското ателие Italdesign представиха на изложението в Женева концепция за летящ автомобил. Моделът се нарича Pop. Up и се състои от два модула за придвижване по земя и въздух.

Основата на летящия автомобил представлява капсула за двама души, която е изработена от карбон и е с дължина 2.6 метра, широчина 1.4 метра и височина - 1.5 метра. Модулът за полети е подобен на дрон.

Последният разполага с осем противоположно въртящи се пропелера и е с размели 5 на 4.4 метра. За смяната на режимите на движение е достатъчно да се използва специалното приложение, а програмата сама определя начина на движение - по въздух или по земя.Тя се ръководи от метеорологичните условия, задръстванията по маршрута и необходимото време за изминаването му. Когато летящият модул не се използва, той сам отива до зарядната станция.

Летящият модул, както и самата капсула са снабдени с комплект акумулаторни батерии. По време на движение по земя, Pop. Up използва два електромотора. Максималната скорост е 100 км/ч, а с едно зареждане могат да се изминат 130 км.

По време на полети Pop. Up разполага със 182 конски сили и също се движи със скорост от 100 км/ч. Излитането и кацането стават вертикално, а максималната дължина на полета е около 100 километра. Към момента не е ясно дали и кога ще се появи серийна версия.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 20:47  09.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Аууууууу
  Отговор
  2 11:19  10.03.17
  В Столипиново сиганите отдавна летят с колите си. Вярно че се приземяват в най близкото дере, ама поне си пеят " i can fly" по време на полета.
 • ггггг
  Отговор
  3 10:46  16.03.17
  и като станат много дали няма да се блъскат.

Напиши коментар:


Публикувай