3 382 5

Intel плаща $15.3 млрд. за израелски автопилот

Intel плаща $15.3 млрд. за израелски автопилот
Георги Касабов

Американският производител на компютърни процесори Intel купува израелска компания, специализирана в разработката на технологии за автономно шофиране съобщава Reuters. MobilEye, добила известност като доставчик на компоненти за първото поколение на автопилота на Tesla Motors, ще се сдобие с нов собственик срещу $15.3 млрд.

От Intel смятат, че сделката ще им позволи да станат "водещ доставчик на технологии за бързо разрастващия се пазар на безпилотни автомобили". Американците планират да интегрират своето подразделение за автономно шофиране с новата си придобивка.

Освен с безпилотни системи MobilEye се занимава с проектиране на различни електронни помощници, включително и асистенти за предотвратяване на катастрофи. Миналата година израелската компания е спечелила над $350 млн. от доставки на подобни технологии.

MobilEye и Intel вече си сътрудничат с германския автопроизводител BMW по проект за тестване на автопарк от 40 безпилотни автомобила през втората половина на 2017 г. В същото време Mobileye сътрудничи с Intel за използване на неговите процесори от пето поколение за автономни коли, които ще бъдат лансирани на пазара през 2021 г.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 17:07  13.03.17
  Те американците освем да купуват умове и технологии, друго не могат да правят ! Малък е умствения им бягяж.

  Коментиран от #4

 • незнайко
  Отговор
  2 17:09  13.03.17
  багаж-грешка в бързината на писане.

  Коментиран от #3

 • мишока
  Отговор
  3 19:30  13.03.17

  До коментар #2 от "незнайко":

  споко.
 • Владислав Димитров
  Отговор
  4 22:04  13.03.17

  До коментар #1 от "незнайко":

  А ти добре ли си с умствения багаж, разработай нещо подобно и американците ще го купят от теб, имат пари хората и купуват, а не крадат.
 • Mirko
  Отговор
  5 07:31  19.03.17
  Имали пари хората !?! Тези измислени хартийки без покритие ли наричате пари ? Садам Хюсеин и Моамар Кадафи искаха да спрът да участеат в Чифутската измама и унищожиха двете страни, само и само кражбата на световните богатства да продължи. Който повдигне въпроса за обезпечението на долара и осъмва със самолетоносач до брега.

Напиши коментар:


Публикувай