7 195 5

Нов или стар масълкар: Кой е по-аеродинамичен?

Радослав Славчев

На YouTube-канала TheVideoChef се появи едно интересно видео, в което се прави сравнение между аеродинамиката на три автомобила - класически Dodge Charger от края на 60-те, състезателната версия Daytona и най-съвременния вариант на наточения седан Charger Hellcat. Изпитанията се провеждат в аеродинамичния тунел на техническия университет в Онтарио.

Резултатите показват, че в сравнение с класическия Charger, обтекаемостта на неговата състезателна версия е значително по-добра. По-конкретно заради острата муцуна и заради огромния спойлер аеродинамиката на Daytona е по-добра с цели 20%Тя обаче е почти същата като на съвременния вариант Charger Hellcat, който не разполага нито с толкова остра предна част, нито с толкова голям заден спойлер.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЕСКИМО
  Отговор
  1 14:02  14.03.17
  Американско ли е не ми го хвали ! Краварите така и не се научиха да правят автомобили - да си отглеждат там генно-модифицираната царевицата и крави и да не ми се занимават с нещо което никога не са разбирали !
 • До Ескимо
  Отговор
  2 15:44  14.03.17
  Интересно ти къде си придобил твоите безгранични знания, че хем разбираш повече от световните автомобилни концерни, хем им даваш и акъл. Впечатлен съм от капацитета ти. Ти какви коли произвеждаш в гаража си?
 • Гост
  Отговор
  3 19:39  14.03.17
  То затова сигурно като доближиш нов мустанг с боботещ в8 ти трепва сърцето. Американските мъсъли не са най-добрите,но са емоционални и затова са желани. Един ден поне ще карам такава, ако не пеитежавам
 • Shmeker
  Отговор
  4 22:35  14.03.17
  Как да не са добри? Тва са им народните ферарита. Мощност, която е достъпна, надеждна, удобна за пътуване на големи разстояния и не изморява. Естествено Корвет е няколко нива нагоре, но там вече и цената е друга.
 • гощо
  Отговор
  5 07:20  17.03.17
  Имат си своят чар американските така наречени масълс кар! Карал съм 5.0 V8 КАРБУРАТОР!!!! Цели 180кс модел 89г.

Напиши коментар:


Публикувай