Last news in Fakti

14 Март, 2017 13:46 7 994 5

Нов или стар масълкар: Кой е по-аеродинамичен?

  • масълкари-
  • dodge-
  • charger-
  • daytona-
  • hellcat
Нов или стар масълкар: Кой е по-аеродинамичен? - 1

На YouTube-канала TheVideoChef се появи едно интересно видео, в което се прави сравнение между аеродинамиката на три автомобила - класически Dodge Charger от края на 60-те, състезателната версия Daytona и най-съвременния вариант на наточения седан Charger Hellcat. Изпитанията се провеждат в аеродинамичния тунел на техническия университет в Онтарио.

Резултатите показват, че в сравнение с класическия Charger, обтекаемостта на неговата състезателна версия е значително по-добра. По-конкретно заради острата муцуна и заради огромния спойлер аеродинамиката на Daytona е по-добра с цели 20%Тя обаче е почти същата като на съвременния вариант Charger Hellcat, който не разполага нито с толкова остра предна част, нито с толкова голям заден спойлер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕСКИМО

    9 17 Отговор
    Американско ли е не ми го хвали ! Краварите така и не се научиха да правят автомобили - да си отглеждат там генно-модифицираната царевицата и крави и да не ми се занимават с нещо което никога не са разбирали !
  • 2 До Ескимо

    17 4 Отговор
    Интересно ти къде си придобил твоите безгранични знания, че хем разбираш повече от световните автомобилни концерни, хем им даваш и акъл. Впечатлен съм от капацитета ти. Ти какви коли произвеждаш в гаража си?
  • 3 Гост

    6 2 Отговор
    То затова сигурно като доближиш нов мустанг с боботещ в8 ти трепва сърцето. Американските мъсъли не са най-добрите,но са емоционални и затова са желани. Един ден поне ще карам такава, ако не пеитежавам
  • 4 Shmeker

    4 3 Отговор
    Как да не са добри? Тва са им народните ферарита. Мощност, която е достъпна, надеждна, удобна за пътуване на големи разстояния и не изморява.
    Естествено Корвет е няколко нива нагоре, но там вече и цената е друга.
  • 5 гощо

    2 0 Отговор
    Имат си своят чар американските така наречени масълс кар! Карал съм 5.0 V8 КАРБУРАТОР!!!! Цели 180кс модел 89г.