2 991 6

Няма пари за YotaPhone 3

Георги Касабов

"Разработката на третото поколение на руския смартфон YotaPhone приключи и серийното производство може да започне веднага, но за това са нужни средства", обяснява шефът на държавната корпорация "Ростех" Сергей Чемезов в интервю за Россия 24.

Според Чемезов виновник за замразяването на проекта е съакционерът China Baoli Technologies, който купи 30% от Yota Devices за $46 млн. миналата пролет. Първоначално китайците били изключително ентусиазирани за новия смартфон, но постепенно изгубили интерес и в момента нямали никакви намерения да инвестират средства в серийно производство.

Бъдещата съдба на YotaPhone 3 тъне в неяснота. Самият Чемезов също не се нагърбва с никакви прогнози кога ще започнат продажбите на смартфона. Втората генерация на апарата с два екрана се появи през 2014 г. и може да се купи на драстично по-ниска цена в Китай, отколкото в Русия.

От май до септември 2016 г. загубите на Yota Devices са достигнали $7.8 млн. От холдинга Telconet, който притежава 34.9% от акциите на компанията, твърдят, че средствата не са пропилени, а са инвестирани в развойна дейност, логистика и търговски канали.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • някой
  Отговор
  1 18:43  14.03.17
  Друго си е като е дъджавна корпорацията ,винаги чакаш някой да ти "Дава"! И едни наши сънародници постоянно чакат някой да им "ДАВА". По талавизора силно се нерват държавата като не им 'Дава"
 • кроко
  Отговор
  2 19:36  14.03.17
  Русофили, пари нема дейвствайте...богатата Русия няма средства и един телефон да си напрай и виновни са разбира се пак китайците.
 • Никола
  Отговор
  3 20:39  14.03.17
  Хахаха , руснаците винаги започват с гръмки проекти и накрая, нищо- 0 . Така беше с Ту 144 който изтрепа хората на авио шоуто на Бурже , така бе и със совалката Буран, дето беше като истинска само дето не летя с хора , така беше и с колата на Путин и с безкрайните супер коли от НАМИ останали само на макет .... Сега пък някакъв грозен телефон скалъпен от китайски части и два дисплея , впрочем доста безумна идея !
 • каПутин
  Отговор
  4 21:18  14.03.17
  Хубава картинка....Дано поне са го патентовали....
 • Гост
  Отговор
  5 00:59  15.03.17
  Каква стана тя? Най великата!!! А пък един телефон не могат да разработят сами ,а какво остава да го произведат.
 • све
  Отговор
  6 19:54  16.03.17
  Чета коментари на, които в живота си не са доказали нищо. Безработни … Заради такива българи сме там де сме… Понякога наистина е достойно да замълчиш. Прост народ Слаба държава

Напиши коментар:


Публикувай