1 199 2

Биогорива за самолети?

Ангел Харизанов

Проучване на NASA относно самолетните горива е довело до откритието, че биогоривата могат да намалят до цели 70 процента изхвърляните в атмосферата твърди частици. Според ATAG, самолетите в световното небе са изхвърлили огромното количество от цели 780 милиона тона въглероден двуокис през 2015.

За да намали този обем, индустрията се е впуснала в повишаването на икономичността - съвсем наскоро Boeing представи линия от самолети, които са увеличили с 10% своята продуктивност. Това обаче, съвсем не е достатъчно и търсенето за алтернативни горива е една от най-важните разработки, като то е подкрепено от компаниите United Airlines, Virgin Atlantic, както и въздушния флот на САЩ.

За да разберат ефекта от биогоривата, NASA правят серия от тестове заедно с германки и канадски регулатори, като програмата минава под названието ACCESS и се провежда в продължение на няколко години. За целта те комбинират самолетно гориво с биогориво от рапицово масло в пропорция 50 на 50. Измерването е извършено както в двигателите, така и на 91 метра, а също и на 32 километра, като целта е да се види и големината на оставените следи.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 12:19  17.03.17
  Браво НАСА ! Рускити тролчита, пак беснииииии !
 • ПРИСПИВАТЕЛНО ЗА ПОПУЛАЦИЯТА
  Отговор
  2 18:28  18.03.17
  ДРЪН ДРЪН ТРОВЯТ НИ ЯКО ОТГОРЕ А СВЕТА СПИ.

Напиши коментар:


Публикувай