Last news in Fakti

17 Март, 2017 13:56 2 636 2

Ford учи колите да виждат в тъмното

  • ford-
  • нощно шофиране
Ford учи колите да виждат в тъмното - 1

Ford представи нова технология, която позволява разпознаване на пешеходци през нощта и спира автомобила ако водачът не реагира на предупрежденията. Системата работи с информация, доставяна от радар в предната броня и камера на предното стъкло.

База данни с изображения на пешеходци позволява на електрониката да отличава човешките фигури от други обекти край пътя като дървета и знаци. Камерата прави по 30 снимки в секунди, а видеопотокът и широкият ъгъл на обектива позволяват идентифицирането на пешеходци дори при много слаба осветеност.

Щом системата установи, че ударът е неизбежен, подава звуково и визуално предупреждение. Ако шофьорът не предприеме нищо, спирачките се активират автоматично.

Според проучване, проведено от Ford, 81% от мъжете водачи в Европа признават, че изпитват чувство на страх при движение през нощта, а при жените този процент достига 87. Основните притеснения на шофьорите са свързани с намалената видимост, заради която могат да не забележат пешеходец и да го сгазят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    3 5 Отговор
    Found
    On
    Roadside
    Dead
    .
    Fix
    Or
    Repair
    Daily
    Вдин форд запалил през зимата и го кръстили Focus.

    Коментиран от #2

  • 2 132

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    Злобен или глупав?