19 Март, 2017 04:00 1 788 2

Производството на огромни тръбопроводи

Почти всички от нас са виждали поне ведъж огромни тръбопроводи, в които се пренасят всевъзможни материали, но най-вече се използват за нефт, газ и вода. Много малко от нас обаче, са тези, които са успели да надникнат в процеса на създаването им в огромните металообработващи фабрики. Първият начин на производство е чрез огъване, докато вторият за нас е много по-сложен - този чрез диагонално заваряване. И двата вида производство на такива внушителни детайли са много занимателни и бихме гледали подобни клипове с часове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айай

    4 0 Отговор
    Има и трети метод, който не зная използуват ли при толкова големи детайли, но е също много ефективен. "Съединяване, чрез горещо валрцуване. Детайлите докато са още нажежени минават през валцове и биват прессовани по самите ръбове с голяма точност. Получава се като при коването на подкови и други изделия - метала е нажежен, слепва се и от огромната маса на прессоване, става неразглобяемо съединение с висока точност на съединителната линия. но за такива големи детайли не съм запознат специално. По този метод се правят примерно разни варели, канчета и други.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Вторият метод е производство на спирално заварени тръби чрез заваряване под слой от флюс. През изостаналия СОЦ в България се произвеждаха такива тръби в гр.Септември, но след това дойде напредналия капитализъм и развалихме завода. А изостаналите китайци още ги произвеждат, как не ги е срам да се занимават с такава изостанала технология