Last news in Fakti

21 Март, 2017 13:47, обновена 21 Март, 2017 13:50 2 729 0

Спирачки в инфрачервения спектър

  • инфрачервена камера-
  • engineering explained-
  • flir t1k
Спирачки в инфрачервения спектър - 1

Как се нагряват спирачките на автомобил показва клип на YouTube-канала Engineering Explained. Видеото е заснето с термална камера Flir T1K с цена около $40 000 по време на изпитания на роудстър Honda S2000.

Температурата на различните компоненти е замервана в пет фиксирани точки на спирачните апарати и на моменти надхвърля 140 градуса по Целзий. Дисковете са загрявани с помощта на ръчната спирачка.

Това не е първият експеримент на Engineering Explained с термални камери. Неотдавна каналът пусна кпил с "палене" на гуми. В YouTube има също подобни клипове от състезания по драг рейсинг, Формула 1 и рали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА