8 757 8

Американци решиха проблема с паркирането

Американци решиха проблема с паркирането
Георги Касабов

Нюйоркската компания Thinkmodo предлага неособено елегантно, но за сметка на това ефективно решение на проблема със задръстванията и паркоместата в градовете. Специални телескопични механизми повдигат каросерията на автомобила на височина от почти 3 метра над трафика, което позволява безпрепятствено преминаване над уличните тапи и паркиране практически навсякъде.

Експерименталният автомобил Hum Rider, с който Thinkmodo тества системата, е построен на базата на Jeep Cherokee Wagon. Конструкцията се състои от мощни хидравлични бутала. Едновременно с тяхното разгъване се разширява и колеята на всъдехода, което позволява преминаване над други коли. Механизмът се задейства с натискането на бутон на арматурното табло.

"Трансформърската" система против задръствания е наложила някои изменения по конструкцията на "черокито". Hum Rider тежи почти двойно повече от серийния автомобил (4 тона), което е наложило монтажа на по-високопрофилни гуми от камион.

Hum Rider разполага с четири видеокамери, които да помагат на водача за следи какво се случва около колата. Творението на Thinkmodo вече е изпробвано успешно по улиците на калифорнийския град Ланкастър.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 14:27  21.03.17
  Това детско филмче ли беше? Сигурно искат да събират пари за разработване с тази анимация.
 • Варна
  Отговор
  2 14:37  21.03.17
  Това е стара, но претоплена манджа! Японците показаха това през 90 години. Така че тези момчета просто копират онова което японците демонстрираха отдавна. Вероятно тези момчета разчитан на това, че хората няма да си спомнят този факт от преди 25-6 години. Ако не бъркам това беше показано в България далеч назад във Времето в предаването на Кеворк Кеворкян -"Всяка Неделя", което беше обзорно предаване за света още от дълбокия т СОЦ
 • MMM
  Отговор
  3 16:22  21.03.17
  Така е. Старо е и неефективно. Пред теб трябва да има само леки коли. При тулета, бусове, баничарки и джипове не става. Освен това трябва да са подредени като аптекарски шишета, защото иначе ги удряш и на всичкото отгоре трябва да те изчакат да минеш най-отпред и да не тръгват, защото не могат да уцелят тунела... Абе пълна глупост, която няма да влезне в употреба никога.
 • Специалиста без гащи
  Отговор
  4 17:56  21.03.17
  Това ще го паркирам на Тракия и няма да преча на движението.

 • jambazina
  Отговор
  5 18:03  21.03.17
  Демонстрация на технологии, без практическо приложение.
 • Иткаф
  Отговор
  6 21:12  21.03.17
  Тъпо и скъпо. Пропуснали са летящо килимче за слизане и качване. Да знаете.
 • аож
  Отговор
  7 10:43  22.03.17
  старо нещо , преди време го даваха по дискавъри прототипи някакви , и беше на друга кола
 • Илиан Монов
  Отговор
  8 12:43  22.03.17
  Доста подлъгваща статия, целта на клипа е да онагледи какво ще получите със системата HUM. Те не модифицират коли, а това е система за умно шофиране, избягване на трафик и т.н.

Напиши коментар:


Публикувай