Last news in Fakti

28 Март, 2017 10:33 3 117 0

Най-добрите машини за индустрията на MachTech&InnoTech Expo

  • иец-
  • изложение-
  • machtech&innotech expo

Технологичните гиганти представят нови серии продукти в Интер Експо Център от 4 до 7 април

Най-добрите машини за индустрията на MachTech&InnoTech Expo - 1

Премиери на най-новите серии машини, оборудване и инструменти за индустрията представят технологичните гиганти от 4 до 7 април в Интер Експо Център на MachTech&InnoTech Expo 2017. Роботи, роботизирани машини и процеси намаляват разходите и подобряват работата в машиностроенето, автомобилостроенето, самолетостроенето, производството на медицинско оборудване, енергетиката, IT индустрията.

Връх в лазерните технологии

Специално на MachTech&InnoTech Expo ще видите иновативен високоскоростен заваръчен робот от „Арамет”. Премиера за България е първият турски високоефективен фибролазер, произведен от ERMAKSAN - FIBERMAK GEN – 32000 W – 3 x 1,5 m G-Force Momentum Gen-3. С него се постига 300% по-бързо рязане, до 70% по-ниски разходи за производство, 50% по-малко електроенергия.

Демонстрация на живо на богата гама модерни машини и инструменти от „Евромаркет”, сред които новата серия хоризонтални стругове LYNX 2100 и високоефективни обработващи центри Doosan, представени от корейския технологичен гигант Doosan Machine Tools в края на миналата година. Новите серии високоефективни вертикални обработващи центри DNM са проектирани за още по-висока продуктивност, точност и удобство на оператора. Те постигат най-голям работен капацитет от CNC машините в този клас – с 25%, за обработка на по-тежки детайли. Хоризонталните стругове Doosan LYNX 2100 запазват отличните възможности за струговане на предходните модели, като в същото време предлагат и допълнителни функции за фрезоване.

На разположение на посетителите ще бъдат и продукти на световни лидери за измервателни инструменти и машини на технологични лидери като Mitutoyo (Япония), Faro (Швейцария), ElektroPhysik (Германия).

Предимствата - по-ниски разходи на време и пари

Фирма „Бимекс“, представител за България на водещия производител на CNC металообработващи машини, лазери - Yamazaki Mazak, ще представи MAZAK VARIAXIS j-500/5X - вертикален обработващ център по 5 оси едновременно и MAZAK QTC200MSL - двушпинделен стругов център с въртящи инструменти, както и колаборативен робот за съвместна работа с хора - KAWASAKI ROBOTICS DuAro.

„Трумпф България” ще представи машина за лазерно рязане с СО2 източник, с мощност от от 3200W, тип TruLaser 3030 L20 с устройство за нарязване на тръби RotoLas, с която се изработват изключително качествени продукти за кратко с минимални разходи на газове и електроенергия. Машините за лазерно рязане се използват за изработка на вентилационни тръби, шахти, плоскости за асансьори, военна промишленост, профили за селскостопанска техника, земеделски съоръжения и дребни аксесоари с цел украса и декорация.

Иновативният апарат за орбитално заваряване SAXX 200 на „Каммартон” е съвместим с орбитални глави AMI и Polysoude. Дава възможност за управление чрез WiFi и offline програмиране и се използва в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната индустрия, дори в енергетиката и биотехнологиите.

Стругови машини, вертикални и хоризонтални центри и мултитаскинг машини от HYUNDAI-WIA - CNC, представени от фирма „Атон Ми“. Машини за фибер лазерно рязане от „Нукон” позволяват качествено и бързо рязане с ниска консумация на енергия.

Българската следа в плазменото и роботизираното заваряване

На изложението фирма „Кимекс“, български производител на роботизирани системи за заваряване и рязане на метални листове, ще представи декартов заваръчен робот KBWELD HDC5 с българската марка KIBERYS с оборудване за тандемно МИГ/МАГ заварявне на KEMPPI – Финландия, и система за лазерно следене на заваръчен шев. Посетителите ще се убедят не само във високата производителност и качество, не само в икономията на енергия и време. Специфичната конструкция на декартовия робот достига до труднодостъпни пространства, напълно се елиминира стандартният неефективен процес на програмиране на роботите чрез онлайн обучение на самата машина.

„Биг Брадър” при машините

Сензори, устройства, кабели и акселометри на световния лидер в производството на индустриални акселометри американската компания PCB Piezotronics ще предложи „Ансисофт”. Те са предназначени да следят състоянието на машините, да откриват бързо дефектите в работата им и необходимостта от тяхната поддръжка. Системите за дистанционен мониторинг Vibro Health+ удължават живота на машините с 30%. Разходите за техническа поддръжка спадат с 20%, а авариите намаляват с до цели 70%.

Не само лазерни технологии и машини, но и многообразие от инструменти за индустрията ще открият посетителите на MachTech&InnoTech Expo 2017. Щанц машина, хидравлична абкант преса, щанцови инструменти ще предложи фирма „Проксис”. С тях се постигат по-ниски производствени разходи, оптимизация на работния процес и увеличаване на печалбата.

Успоредно с MachTech&InnoTech Expo ще се проведат и 11-ото издание на единственото изложение във водния сектор у нас Вода София и младежкият инженерен форум „Аз, инженерът“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА