Last news in Fakti

26 Април, 2017 21:11 5 736 0

BelugaXL е почти готова

  • belugaxl-
  • airbus-
  • самолет
BelugaXL е почти готова - 1

Първите големи секции от следващото поколение транспортни самолети на Airbus – BelugaXL, вече се намират в Тулуза. Дизайнът на самолета е подобна на настоящата Beluga с товарна конструкция на гърба, а задният край и опашката са с нова концепция.

Строителството на BelugaXL започна през ноември 2014 г., за да отговори на изискванията на увеличения капацитет за транспортиране на Airbus след 2019 г. Новите големи транспортни средства за превоз по въздух са базирани на A330-200 Freighter с големи възможности за повторна употреба на съществуващите компоненти и оборудване. Първият от петте BelugaXL ще лети от средата на 2018 г. и ще влезе в експлоатация през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА