Last news in Fakti

20 Май, 2017 04:00 3 183 1

Какво можем да режем с хартия?

Какво можем да режем с хартия? - 1

Едва ли има човек, на който не се е случвало да се пореже на хартиен лист, а хартията не е материал, от който да очакваме подобно нещо. Още по-неочаквано, е да видим как тя разрязва много по-твърди материали с лекота. За целта обаче, три листа са прилепени и са приели формата на диск, който се върти с няколко хиляди оборота в минута и буквално преминават през всички материали от ежедневието ни с лекота. Очаквахме въртеливото движение да постигне по-голям ефект, но не и разрязването на всичко като масло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стара кримка

    3 1 Отговор
    На времето, когато у нас нямаше абразивни дискове правихме нещо подобно, но диск от ламарина от обикновена стомана, дебела 3 мм. и с диаметър към 300 мм. С ремъчна предавка постигахме към 5000 об/мин. Режехме всякакви метали без проблем, но шумът който се вдигаше беше ужасен. Н с хартиения диск също е интересно.