20 Май, 2017 12:19 4 329 5

Mercedes-Benz ще конкурира Tesla

Mercedes-Benz ще конкурира Tesla - 1

Германската компания Mercedes-Benz се обединява с Vivint Solar, за да предлагат автономно захранване в САЩ. Разработката, която бе представена миналата година е дело на подразделението на Daimler - ACCUmotive, а те произвеждат литиево-йонните батерии за хибридните автомобили на гиганта.

Сега обаче, Mercedes-Benz Energy се събират с компанията произвеждаща соларни панели, за да представят готов продукт за американските домове, който да бъде пряк конкурент на Tesla и техните батерии и соларни решения, за които вече се приемат поръчки.

Системата е съставена от батерии с капацитет от 2.5 kWh, като те могат да бъдат окомплектовани до общо 20 kWh, а конкурентите им от Telsa предлагат Powerwall с версии от 7.5 и 10 kWh, като те могат да достигат общо 58 kWh. Цената ще започва от 5000 долара за най-малката батерия и ще достига до 13000 долара за най-голямата, като това не включва соларните панели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 4 Отговор
    Три пъти по-малък капацитет срещу два пъти по-висока цена , типичната представа на Мерцедес за конкуренция . След което следват втръсналите убеждавания , че това се дължало на "ексклузивното качество " . Само , че хората отдавна не пасат трева и това си личи съвсем ясно от продажбите !
  • 2 вес

    4 2 Отговор
    Значи съвсем скоро да очакваме и едно мега дело на Мерцедес в САЩ, а след това и споразумение с американското правителство за няколко милиарда глоба. Точно както го отнесоха от Фолксваген
  • 3 гост

    1 1 Отговор
    И как е конкуренция при двойна цена? Те и за електрическите коли на Мерцедес казват, че щели да разгромят Тесла Модел С, но никой не публикува цена, е как ще ги разгромят, като дори не са започнали да ги произвеждат? Само думи на вятъра без реални конкурентни продукти. Аз дори не съм сигурен, че и да пуснат същия капацитет, същата цена, при същите условия то хората ще предпочетата Мерцедес пред Тесла. Все пак Тесла е с дългогодишен опит, а Мерцедес няма никакъв комерсиален опит, кой държи по-силната карта: тясно-специализираната компания с ясен модел за късане с догмите, или голямата корпорация, видяла потенциал за печалба в нишата?
  • 4 Kiril

    0 0 Отговор
    Личи по продажбите в твойто село.
    Първо се информирай и после говори.
    The best or nothing!

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Kiril":

    Ако наричаш Америка "мойто село" , мерси , но нямам такива претенции , а иначе явно ти си зле с информираността